Bucureștenii își pot steriliza animalele gratuit. ASPA prelungește campania până la finalul lunii aprilie

06 apr. 2022
1015 Afișari
Bucureștenii își pot steriliza animalele gratuit. ASPA prelungește campania până la finalul lunii aprilie
Bucureștenii își pot steriliza animalele gratuit. ASPA prelungește campania până la finalul lunii aprilie | Sursă foto: PMB

Primăria Capitalei anunță că bucureștenii își pot steriliza în continuare animalele de companie gratuit, prin intermediul campaniei ASPA. Aceasta va fi prelungită până la finalul lunii aprilie.

Bucureștenii pot steriliza animalele de companie gratuit

Bucureștenii ce au animale de companie (căței sau pisicuțe) și care doresc să le sterilizeze, o pot face în mod gratuit prin programul pus la dispoziția lor de ASPA. Primăria Capitalei a inițiat acest program la sfârșitul anului 2021, iar acum ne anunță că va fi prelungit până finalul lunii aprilie.

Locuitorii din București ce doresc să beneficieze de acest program pot suna la numărul de telefon  0743.204.942, pentru a face o programare animalului de companie. Programul de lucru al operatorilor este de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00.

Un angajat al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) va face o programare la cel mai apropiat cabinet veterinar partener. Programările se fac în funcție de locurile ce sunt disponibile.

Peste 6000 de animale de companie au fost sterilizate prin ASPA

Primăria Municipiului București , prin intermediul ASPA, a sterilizat până la acest moment aproximativ 6000 de animale fără pedigree. Mai exact, în cele cinci luni de la debutul campaniei se sterilizare gratuită s-au sterilizat:

  • 1370 de căței fără pedigree,
  • 4704 de pisici fără pedigree.

Subliniem că sterilizarea este singura soluție civilizată de a preveni înmulțirea necontrolată a animalelor, abandonul lor și de a evita supraaglomerarea adăposturilor, a transmis Primăria Capitalei.

În cadrul acestei campanii se asigură în mod gratuit următoarele:

  • Identificarea prin microcip și înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân,
  • Sterilizarea câinilor ce nu au pedigree, cu deținător,
  • Sterilizarea pisicilor ce nu au pedigree, cu și fără deținător,
  • Tratamentul de după operație și carnetul de sănătate (pentru animalele ce nu au deja nu astfel de carnet).
Cookies