Bucureştenii îşi pot cumpăra o locuinţă în Vitan cu salariul pe 15 ani

de:
11 nov. 2010
1 afișări
Bucureştenii îşi pot cumpăra o locuinţă  în Vitan cu salariul pe 15 ani

Astfel, cu salariul mediu din Bucureşti, estimat la circa 380 de euro net, poate fi achiziţionat un apartament cu două camere în cartierul bucureştean Vitan în decurs de 15 ani, alocând toate veniturile în acest sens, ţinând cont de un preţ de circa 65.000 de euro, cât cer în prezent proprietarii din zonă.

Calculele sunt pur teoretice şi arată relaţia dintre salariile medii nete aflate în plată şi preţurile apartamentelor, care se pot transpune într-un indice al accesibilităţii, subliniază zf.ro.

Locuinţele medii din Bucureşti, cum pot fi considerate apartamentele cu două camere dintr-un bloc vechi din Vitan, sunt acum mai accesibile decât în urmă cu doi ani, când pentru aceeaşi locuinţă trebuiau alocate salariile timp de 200 de luni (17 ani), dar rămân departe de nivelul din 2002, când erau necesare 66 de salarii medii lunare (cinci ani şi jumătate).
Cu alte cuvinte, degeaba au scăzut preţurile în Vitan cu 30% dacă şi salariile în Bucureşti au fost reduse cu 20%, potrivit estimărilor zf.ro.

Cookies