ȘTIRI

Cât cheltuiesc bucureștenii pe chirie

Cei care vor să locuiască în cartierul Băneasa trebuie să scoată lunar din buzunar 1.992 de lei, cu circa 900 de lei mai puţin decât românii care vor să închirieze un apartament cu două camere în apropierea Parcului Herăstrău, una dintre zonele „cu pretenţii” ale Capitalei.

Conform unei analize Gândul.info, bucureștenii cheltuiesc 88% din salariu doar pe chirie. Si, dupa cei 88% din salariu (2.212 lei pe lună) dati pentru a achita chiria, ei tot rămân ulterior cu aproape 270 de lei pentru acoperirea altor datorii.

În medie, chiria ajunge în Bucureşti la 1.943 de lei şi este cea mai „piperată” din întreaga ţară. Aici însă şi puterea de cumpărare a românilor este mai mare.

Calculele au fost realizate pe baza celor mai noi oferte publicate pe site-urile agenţiilor imobiliare şi pe baza celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) referitoare la salariul mediu net înregistrat la nivelul fiecărui judeţ în parte.

Au fost luate în considerare doar ofertele publicate pentru apartamentele cu două camere, decomandate, pe care proprietarii le pun mobilate şi utilate la dispoziţie chiriaşilor. Publicatia mentioneaza insa că salariile obţinute de către locuitorii municipiilor reşedinţă de judeţ pot fi în unele cazuri mai mari decât media înregistrată la nivel judeţean.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button