BAZAR

Bucureştenii, invitaţi să facă o pâine în locul persoanelor cu dizabilități, de ziua lor

La atelierele Nazarcea, bucureștenii vor avea ocazia să frământe și să coacă pâinea, să modeleze lutul într-un obiect de ceramică, să-și spele singuri mașina, să realizeze o carte de vizită și multe altele. Toți cei interesați să participe la acest eveniment sunt rugați să se înscrie, în prealabil, la numărul de telefon 021.310.34.38 – coordonator proiect Florin Giosan sau pe e-mail, la adresa office@nazarceagrup.ro.

În strada Nazarcea nr. 24-28 funcționează cea mai mare unitate protejată autorizată din țară, la care sunt angajate persoane cu dizabilități. Aici funcționează o brutărie modernă la care sunt angajate 13 persoane cu dizabilități, care au meseriile tradiționale în activitatea de panificație. Aceștia fabrică pâine sub îndrumarea unui brutar, dar și a altor persoane de specialitate, psihologi și asistenți sociali. Zilnic, 1000 de pâini sunt produse pentru copii și bătrâni din centrele speciale ale Sectorului 1, dar și pentru punctul de desfacere-magazin de unde oricine poate cumpăra pâine proaspătă și sănătoasă pentru acasă.

Primăria Sectorului 1 a deschis prima fabrică a unei autorități locale la care lucrează persoane cu dizabilități. Aceasta a fost înființată în 2012, iar în prezent există mai multe unități de producție: brutărie, spălătorie textile ecologică, spălătorie auto, croitorie etc. Aici pot fi achiziționate produse din ceramică pictate manual, lumânări decorative, produse de panificație, servicii de croitorie, curățătorie, spălătorie auto etc.

„Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi” este marcată ȋn fiecare an, pe 3 decembrie. Data a fost stabilită ȋn anul 1992 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru ca populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button