Bucureştenii învaţă să acorde primul ajutor, pentru a salva vieţi înainte de venirea Ambulanţei

de:
20 feb. 2014
0 Afișari
Bucureştenii învaţă să acorde primul ajutor, pentru a salva vieţi înainte de venirea Ambulanţei

În contextul în care tot mai mulți oameni își pierd viața din cauza neacordării primului ajutor la timp, proiectul Există un erou în fiecare dintre voi are ca principal scop educarea populației București-Ilfov în tehnicile de prim ajutor. În orice urgență de grad 0 sau 1, acțiunea în primele 7 minute de colaps, face diferența între viață și moarte. Deși o inimă poate fi repornita și după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile, se precizează într-un comunicat de presă remis Agerpres.ro

Prin acest proiect, voluntarii înscriși în program care se afla pe o distanță de maxim 1000 de m de victima sunt alertați imediat ce se înregistrează apelul 112 și ajung în maxim 5 minute pentru a acorda primul ajutor. Aceștia acționează conform ultimelor protocoale în vigoare pentru stabilizarea pacientului până la sosirea echipajului specializat.

Site-ul oferă posibilitatea tuturor celor interesați să se înscrie online în proiect și să sutina programul prin redirecționarea celor 2% din impozitul pe venit sau prin donații. 

Cookies