Bucureștenii îmbătrânesc în trafic, la propriu. 91 de ore (aproape 4 zile) au pierdut șoferii anul trecut din cauza ambuteiajelor. Procesul continuă

13 ian. 2023
170 Afișari
Bucureștenii îmbătrânesc în trafic, la propriu. 91 de ore (aproape 4 zile) au pierdut șoferii anul trecut din cauza ambuteiajelor. Procesul continuă
Bucureștenii îmbătrânesc în trafic, la propriu. 91 de ore (aproape 4 zile) au pierdut șoferii anul trecut din cauza ambuteiajelor. Procesul continuă. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

În urma unui studiu realizat de compania INRIX Research, aflăm că bucureștenii îmbătrânesc în trafic, la propriu. 91 de ore (aproape 4 zile) au pierdut șoferii din Capitală, în 2022, din cauza ambuteiajelor din oraș.

989 orașe din lume au fost studiate, iar Bucureștiul ocupă locul 19 din punct de vedere a congestiei în trafic. În Europa, Capitala ocupă locul 17.

Bucureștenii îmbătrânesc în trafic, la propriu

Topul orașelor din lume în care șoferii au pierdut ore bune în trafic, în 2022, potrivit studiului INRIX Research, arată cam așa:

  • Londra – șoferii pierd 156 de ore în trafic,
  • Chicago – 155 de ore pierdute,
  • Paris – 138 de ore pierdute,
  • Boston – 134 de ore pierdute,
  • Bogota – 122 de ore pierdute,
  • Palermo – 121 de ore pierdute,
  • Toronto – 118 ore pierdute,
  • New York – 117 ore pierdute,
  • Monterey – 116 ore pierdute,
  • Philadelphia – 114 ore pierdute în ambuteiaje.
Sursa: Captură inrix.com
Sursa: Captură inrix.com

Bucureștiul ocupă locul 19

Sursa: inrix.com
Sursa: inrix.com

Ce înțelegem prin „timpul pierdut în trafic”: diferența dintre timpii de călătorie care se înregistrează la orele de vârf în comparație cu orele la care orașul este liber, de exemplu în timpul noapții, se menționează în studiu.

Traficul din București a înregistrat o ușoară îmbunătățire față de 2021

Potrivit aceluiași studiu, traficul rutier din București a înregistrat o ușoară îmbunătățire (7%) în 2022, față de anul 2021.

Cu toate acestea, de un lucru suntem siguri: traficul din Capitală a revenit la valorile de dinaintea pandemiei. România are un parc auto tot mai mare, iar numărul șoferilor este în creștere.

La finalul anului trecut, în România, au fost emise 1.400.000 de certificate de înmatriculare și puțin peste un milion de permise de conducere. Parcul auto român înregistrează aproape 10 milioane de vehicule, dintre care un milion și jumătate sunt doar în București. Și numărul posesorilor de permise de conducere a ajuns la 8,5 milioane de oameni.

Cookies