ARHIVA B365

Bucureștenii îi aduc un ultim omagiu Reginei Ana

Aproximativ 30 de persoane au așteptat, înainte de ora 8,00, în fața palatului, pentru a li se permite accesul în Sala Tronului la catafalcul Reginei Ana. Preponderent pensionari, aceștia au revenit joi la palat, după ce au semnat zilele trecute în cartea de condoleanțe, scrie Agerpres.

După deschiderea porților la ora 8,00, rândul s-a destrămat, dar numărul celor care intră să se închine în fața sicriului reginei se menține constant. Flori și candele continuă să fie depuse în fața Palatului Regal.

Catafalcul este străjuit de patru militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Unuia dintre aceștia i s-a făcut rău, fiind înlocuit imediat cu un coleg al său.

De vreo patru zile trec în fiecare zi pe aici ca să-i aprind o candelă reginei. Ieri am dăruit în amintirea reginei o verighetă de piatră, de jad. Îmi pare extrem de rău că a murit. Sunt profund îndurerată. Am pierdut tot ce poate fi mai înalt și mai curat, o inimă adevărată de român„, a afirmat o secretară pensionară.

Pentru un alt pensionar, monarhist, regina a reprezentat „un simbol al demnității”.

Voi muri cu regretul că monarhia nu s-a reinstaurat în România. Altfel ar fi arătat țara noastră astăzi„, a spus un octogenar.

Joi și vineri, între orele 8,00 și 22,00, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Cărți de condoleanțe sunt deschise, de marțea trecută, la Castelul Peleș, la Palatul Regal și la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button