Bucureștenii din zona Kiseleff pot răsufla ușurați: toaletele publice din parc au fost, în sfârșit, descuiate. Sunt deschise 7 zile din 7, dar nu chiar nonstop

02 nov. 2023
4706 Afișari
Bucureștenii din zona Kiseleff pot răsufla ușurați: toaletele publice din parc au fost, în sfârșit, descuiate. Sunt deschise 7 zile din 7, dar nu chiar nonstop
Bucureștenii din zona Kiseleff pot răsufla ușurați: toaletele publice din parc au fost, în sfârșit, descuiate. Sunt deschise 7 zile din 7, dar nu chiar nonstop | Sursă foto: Facebook-Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 le transmite vești bune bucureștenilor ce locuiesc în zona Kiseleff: toaletele din parc au fost în sfârșit deschise.

Astfel că, cetățenii nu trebuie să mai fugă din parc în cazul în apare o nevoie fiziologică.

Toaletele publice din parcul Kiseleff au fost deschise

Joi, 2 noiembrie 2023, Clotilde Armand a făcut anunțul mult așteptat de bucureștenii ce locuiesc în zona parcului Kiseleff, dar și de persoanele care preferă să se plimbe pe aici. Toaletele publice, reabilitate la finalul anului 2022, au fost deschise după aproape un an.

Primarul acuză consilierii PNL și PSD că au întârziat redeschiderea acestora. Edilul spune că nu au existat fonduri suficiente pentru contractarea unor firme care să se ocupe de:

  • Paza toaletelor,
  • Igienizare,
  • Consumabilele necesare toaletelor.

Iată declarația:

Prin neaprobarea la timp a bugetului și a rectificărilor ulterioare, sau prin amendamente cu dedicație, s-au pus piedici unor proiecte esențiale (…).

În această situație au fost și toaletele publice din Kiseleff, am văzut discuțiile din spațiul public. Doina 1 și Doina 2 au fost reabilitate la sfârșitul anului trecut, dar din cauza amendamentelor PSD și PNL, prin care banii publici erau mutați către companiile pe care le controlau, nu am mai avut fonduri pentru a contracta o firmă să le administreze- pază, curățenie și consumabile.

Din acest motiv au stat închise timp de mai multe luni.

Cu toate astea, de la începutul acestei săptămâni (30 octombrie 2023) bucureștenii le vor putea folosi. Toaletele sunt deschise conform următorului program:

  • Luni – Duminică: între orele 07:00 – 22:00.

Problema toaletelor din acest parc persista de aproximativ 4 ani. În data de 16 septembrie 2019, Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff a depus către PS1 și ADP S1 o petiție prin care se cerea resistematizarea toaletelor Doina 1 și Doina 2.

Aceasta a fost semnată de 300 de oameni, bucureșteni care frecventează des parcul Kiseleff.

Toaletele au rămas închise de la modernizare, până la începutul acestei săptămâni. Astfel că, în data de 24 octombrie 2023, Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff a făcut un nou apel către primar:

Deschideți toaletele din Kiseleff. La cine e cheia?

În anul 2020, toaletele din parc au intrat în procesul de aprobare. La începutul anului acestui an, Clotilde Armand a anunțat că lucrările de modernizare pentru acestea au fost finalizate la finalul anului 2022.

Cookies