LA MINE-N CARTIER

Bucureştenii din Sectorul 6 primesc înapoi banii cheltuiţi pe reabilitarea termică a blocurilor

Bucureştenii care au plătit echivalentul a 20% din costurile de reabilitare termică a blocurilor îşi vor primi banii înapoi. Decizia a fost luată, marţi, în şedinţa de Consiliu Local Sector 6. 

„Astfel, locatarii celor 27 de blocuri care au fost reabilitate înainte de apariţia HCL nr. 167/15.12.2011 îşi vor putea primi banii înapoi, reprezentând contribuţia de 20% pe care au plătit-o”, informează administraţia locală printr-un comunicat de presă remis la redacţie. 

După cum a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, restituirea se va face în numerar, nu sub formă de scutire de impozit pe clădire timp de mai mulţi ani. „Banii vor fi daţi înapoi în curând”, a menţionat Mănescu. 

În schimb, locatarilor din alte două blocuri din Sectorul 6 nu li se va restitui niciun ban. „Acestea nu au fost incluse în programul guvernamental”, a argumentat consilierul local Manuel Avrămescu în cadrul şedinţei de Consiliu Local Sector 6 de marţi. 

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din Sectorul 6, care au plătit 20% pentru anveloparea locuinţelor, susţin că aşteaptă să se repare nedreptatea creată după ce administraţia locală a decis preluarea integrală a costurilor de reabilitare termică, în urmă cu aproape jumătate de an. 

„Noi, ca fraierii, am achitat primii. Este vorba de un bloc unde 80% sunt pensionari. Aş vrea să nu rămână numai o chestiune politică şi să se reflecte şi în partea pecuniară”, a punctat Ion Simion, vicepreşedintele asociaţiei Bloc A3 din Aleea Istru nr. 7. 

O decizie similară, de restituire a banilor cheltuiţi de bucureşteni pe reabilitarea termică a blocurilor a fost luată şi de Consiliul Local Sector 3, recent, după cum B365.ro a scris în exclusivitate aici. Potrivit Hotărârii Consiliului Local Sector 3, luată pe 26 iulie 2012, bucureştenii care au plătit în trecut echivalentul a 20% din costurile de reabilitare termică vor primi banii înapoi, în numerar. La fel se va întâmpla şi în cazul locatarilor care sunt în curs de plată a ratelor.

După cum susţin oficialii Consiliului Local Sector 3, banii cheltuiţi pe reabilitarea termică a blocurilor ar putea intra în conturile locatarilor în luna octombrie 2012.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button