Bucureștenii din Sectorul 5 pot depune cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire. Ce criterii trebuie îndeplinite ca să treci mai ușor peste iarnă

16 oct. 2023
2567 Afișari
Bucureștenii din Sectorul 5 pot depune cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire. Ce criterii trebuie îndeplinite ca să treci mai ușor peste iarnă
Bucureștenii din Sectorul 5 pot depune cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire. Ce criterii trebuie îndeplinite ca să treci mai ușor peste iarnă | Sursă foto: B365.ro

Primăria Sectorului 5 le-a transmis cetățenilor că de luni, 16 octombrie 2023, se dă startul depunerii cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire. Bucureștenii vor beneficia de acest ajutor în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.

Bucureștenii din Sectorul 5 pot depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire

Vremea rece începe să se instaleze în Capitală. Astfel că, Primăria Sectorului 5 a anunțat că de astăzi, 16 octombrie 2023, persoanele ce se încadrează pentru a primi ajutorul pentru încălzirea locuinței pot depune cererile.

Actele necesare se vor depune la la sediul DGASPC Sector 5 – Serviciul Acordare Beneficii Sociale. Programul de funcționare este următorul:

 • Luni: 09:00 – 12:00,
 • Marți: 09:00 – 12:00,
 • Miercuri: 13:00 – 16:00,
 • Joi: 13:00 – 16:00,
 • Vineri: Nu se lucrează cu publicul.

Pentru a beneficia de acest ajutor pentru toată perioada rece, bucureștenii trebuie să depună cererile până la data de 20 noiembrie 2023.

În cazul în acestea vor fi depuse mai târziu, ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi acordat începând cu luna următoare celei în care a fost depusă solicitarea.

Atenție! Cererile pe care cetățenii le vor depune după data de 20 martie 2024 nu vor mai intra în plată.

Cine beneficiază de acest ajutor

Primăria Sectorului 5 a transmis și care sunt bucureștenii ce pot beneficia de acest ajutor. Categoriile de persoane ce se încadrează sunt:

Familiile:

 • Cu un venit net mediu lunar de până la 1.386 lei/membru și folosesc pentru încălzirea locuinței: energie termică, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi.

Persoane singure:

 • Cu au un venit lunar de până la 2.053 lei, care folosesc pentru încălzirea locuinței: energie termică, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi.

Cei ce se înscriu trebuie să fie cetățeni români sau, în cazul în care sunt cetățeni străini ori apatrizi, să aibă domiciliul/reședința în România, stabilită în condițiile legii.

Ajutorul se acordă pe baza cererii și a unei declarații pe propria răspundere privind componența familiei și veniturilor acesteia. Trebuie să fie atașate și actele doveditoare.

Cererea se depune de către titularul ajutorului pentru încălzirea locuinței. Acesta poate fi:

 • proprietarul locuinței,
 • persoana care a înstrăinat locuința în baza unui contract cu clauză de întreținere sau cu rezerva dreptului de abitație/uzufruct,
 • titularul contractului de închiriere, comodat, concesiune,
 • alt membru de familie major și legal împuternicit de proprietar/titular de contract de închiriere,
 • reprezentant legal pentru persoane singure care nu au împlinit 18 ani.

Dacă două sau mai multe familii/persoane singure locuiesc în același spațiu, ajutorul de încălzire se va acorda pe numele persoanei ce a încheiat un contract cu furnizorul.

Perioada în care bucureștenii pot beneficia de acest ajutor de încălzire a locuinței este: 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, transmite Primăria Sectorului 5.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre acordarea ajutorului accesând ACEST link.

Cookies