Bucureștenii din Sectorul 4 pot închiria două sau mai multe locuri de parcare de reședință. E drept, îi costă în plus! Cât este taxa suplimentară

05 ian. 2023
715 Afișari
Bucureștenii din Sectorul 4 pot închiria două sau mai multe locuri de parcare de reședință. E drept, îi costă în plus! Cât este taxa suplimentară
Bucureștenii din Sectorul 4 pot închiria două sau mai multe locuri de parcare de reședință. E drept, îi costă în plus! Cât este taxa suplimentară | Sursă foto- Primăria Sectorului 4

Locuitorii din Sectorul 4 vor avea posibilitatea de a închiria două sau mai multe locuri de parcare, pentru același apartament. Anunțul a fost făcut joi, 5 ianuarie 2023, de către Primăria Sectorului 4.

În Sectorul 4 se pot închiria două sau mai multe locuri de parcare de reședință din 2023

De anul acesta, locuitorii Sectorului 4 din București vor avea posibilitatea de a închiria două sau mai mai multe locuri de parcare pentru aceeași adresă. Noutatea se aplică atât pentru persoanele fizice, cât și societățile comerciale ce au sediul/punctul de lucru în Sectorul 4.

Decizia de a permite închirierea mai multor locuri de parcare la aceeași adresă a fost luată ca urmare a numărului mare de solicitări trimise de cetățeni.

Astfel că, dacă în zona domiciliului sau a sediului social există un loc de parcare neocupat pot fi făcute demersurile necesare pentru închirierea acestuia.

Pentru a putea închiria respectivul loc de parcare, este necesar să nu existe nici o solicitare făcute de o persoane ce nu deține deja un astfel de loc.

Care sunt pașii de urmat

Primăria Sectorului 4 a transmis și care sunt pașii de urmat pentru a putea obține un al 2-lea loc de parcare de reședință. Iată care sunt aceștia:

  • Depunerea unei solicitări privind intenția de a închiria locul de parcare (se depune online, pe www.mobilitateurbana4.ro),
  • Achitarea taxei locale pentru locul de parcare, în maxim 7 zile de la validarea solicitării (Prețul diferă în funcție de zona în care se află locul de parcare),
  • Achitarea tarifului suplimentar pentru un nou loc de parcare închiriat (500 de lei + TVA).

Plata acestor taxe poate fi făcută:

  • Online – Pe site-ul www.mobilitateurbana4.ro sau prin aplicația Primăria Sectorului 4,
  • Numerar – La automatele SelfPay.

Modificările au fost votate de Consiliului Local Sector 4 la finalul anului trecut și urmează să fie puse în aplicare de la data de 1 februarie 2023.

Noile prevederi au fost introduse și în „Metodologia de gestionare a locurilor de parcare aflate pe domeniul public sau privat al Municipiului București de pe raza Sectorului 4”.

Cookies