Bucureştenii din Sectorul 2 îşi vor plăti taxele locale direct de acasă, prin internet

de:
04 feb. 2011
0 Afișari
Bucureştenii din Sectorul 2 îşi vor plăti taxele locale direct de acasă, prin internet

Persoanele care locuiesc în Sectorul 2 al Capitalei ar putea scăpa de cozile de la ghişee dacă aleg să plătească dările la stat în sistem electronic. Începând de luna viitoare, va deveni operaţională platforma electronică de plată on-line a taxelor şi impozitelor locale.

Consilierii Sectorului, reuniţi în şedinţă ordionară, 2 au aprobat joi înregistrarea administraţiei locale în Sistemul Naţional Electronic de Plată (SNEP) on-line a taxelor şi impozitelor locale, utilizând cardul bancar. „Comisioanele datorate de utilizarea sistemului de plată a impozitelor şi taxelor locale cu ajutorul cardului bancar, prin intermediul internetului, vor fi suportate integral din bugetul general al Sectorului 2”, a precizat pentru B365.ro primarul Neculai Onţanu.

Pentru fiecare tranzacţie efectuată on-line, Primăria Sectorului 2 va achita băncilor comerciale un comision de cel mult 2% din suma transferată de contribuabil, dar nu mai mult de 30 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, autentificarea în SNEP se face pe baza unui user name şi o parolă ce pot fi procurate de la administraţia de sector. Pentru plata electronică a taxelor pe www.ghiseul.ro, contribuabilii vor declara denumirea şi CIF-ul instituţiei publice beneficiare, CNP/NIF sau CIF/CUI (pentru persoane fizice autorizate) al persoanei care are obligaţia de plată, numele şi prenumele persoanei care are obligaţia de plată, adresa persoanei care plăteşte, tipul obligaţiei de plată, suma de plată şi data la care are loc tranzacţia. Pentru efectuarea operaţiunii, contribuabilii vor introduce datele aferente cardului bancar şi apoi vor autoriza plata. Ulterior, SNEP va emite contribuabilului o dovadă de plată, în format electronic, pe adresa de e-mail.

Datornicii sub 10 lei nu vor mai fi executaţi silit

În cadrul şedinţei de Consiliu Local Sector 2, desfăşurată joi, reprezentanţii administraţiei locale au decis, de asemenea, ca datoriile bucureştenilor în valoare de sub 10 lei să fie şterse din baza de date a instituţiei pe motiv că încercarea de a recupera aceste debite implică costuri mai mari decât restanţele.

„Apreciez ca oportună anularea creanţelor aflate în sold la data de 31 decembrie 2010, mai mici sau egale cu 10 lei, având în vedere că pentru recuperarea acestora prin executare silită cheltuielile sunt mai mari decât sumele de recuperat”, a motivat primarul Neculai Onţanu la solicitarea B365.ro.

La sfârşitul anului trecut, 70 de persoane fizice şi firme de pe raza Sectorului 2 mai aveau de plată la Primărie suma de aproximativ 550 lei.

Cookies