Bucureștenii din Sectorul 2 își pot steriliza gratuit câinii de rasă comună. Campania este valabilă până la finalul anului, însă este nevoie de programare

17 oct. 2023
1119 Afișari
Bucureștenii din Sectorul 2 își pot steriliza gratuit câinii de rasă comună. Campania este valabilă până la finalul anului, însă este nevoie de programare
Bucureștenii din Sectorul 2 își pot steriliza gratuit câinii de rasă comună. Campania este valabilă până la finalul anului, însă este nevoie de programare | Sursă foto: Freepik.com

Bucureștenii din S2 ce dețin câini de rasă comună beneficiază până la finalul anului de o campanie de sterilizare gratuită care va fi valabilă până la finalul anului. Intervențiile vor fi realizate în cadrul clinicii Green Vetcare.

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor, în S2

Locuitorii din Sectorul 2 pot merge să îi sterilizeze și să îi microcipeze pe prietenii lor blănoși, gratuit, până la finalul anului 2023. Campania, desfășurată cu sprijinul Primăriei Sectorului 2, este dedicată câinilor de rasă comună.

Pentru a putea beneficia de acest program, bucureștenii din Sectorul 2 trebuie să facă o programare în prealabil. Programările se fac la numărul de telefon 0728980840, programul fiind:

  • Luni – Joi: între orele 08:00 – 16:00,
  • Vineri: între orele 08:00 – 14:00.

Intervențiile vor fi făcute în cadrul clinicii Green Vetcare, aflată pe strada Cezar Bolliac numărul 12. Proprietarii trebui e să știe că, cu 12 ore înainte de intervenție, animalele nu trebuie să fie hrănite.

De asemenea, în cadrul acestei campanii, bucureștenii ce au câini care sunt deja sterilizați pot beneficia de:

  • Microciparea animalelor de companie,
  • Înregistrare în RECS,
  • Eliberarea carnetului de sănătate.

Sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună este obligatorie, conform legii, încă din anul 2015. Tot conform legii, femelele trebuie să fie sterilizate la vârsta de 4-6 luni, iar masculii la vârsta de 6-8 luni.

Sterilizarea reprezintă singura soluție civilizată pentru a putea prevenirea înmulțirii necontrolate a câinilor fără stăpân. De asemenea, această practică previne și abandonul animalelor de către persoanele care nu doresc puii.

Microciparea patrupezilor reprezintă și ea o metodă de a preveni abandonul câinilor.

Acest gen de campanii gratuite pentru sterilizarea câinilor de rasă comună au fost organizate și în trecut, de către Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), în toate sectoarele din Capitală.

Cookies