Bucureștenii din Sectoarele 2 și 3 mai au de așteptat până vine apa caldă. Nicușor Dan: „Termenul de finalizare era 11 august, dar o să fie prelungit pentru câteva zile”

08 aug. 2023
3867 Afișari
Bucureștenii din Sectoarele 2 și 3 mai au de așteptat până vine apa caldă. Nicușor Dan: „Termenul de finalizare era 11 august, dar o să fie prelungit pentru câteva zile”
Bucureștenii din Sectoarele 2 și 3 mai au de așteptat până vine apa caldă. Nicușor Dan: „Termenul de finalizare era 11 august, dar o să fie prelungit pentru câteva zile” | Sursă foto: Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le-a transmis bucureștenilor din Sectoarele 2 și 3 că avariile ce i-au lăsat fără apă caldă nu vor fi, cel mai probabil, remediate până în data de 11 august, așa cum anunțase inițial Termoenergetica.

În Sectoarele 2 și 3, nu va fi apa caldă nici după 11 august

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, 8 august 2023, Nicușor Dan a fost întrebat care este motivul pentru care atât de multe blocuri din București nu au apă caldă.

Edilul a făcut referire la imobilele aflate în Sectoarele 2 și 3, cu toate că probleme există și în celelalte sectoare Capitalei.

Primarul general a informat că avaria ce i-a obligat pe oameni să facă dușuri reci a fost amânată foarte mult timp.

Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în stradă Releului, pe magistrala, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări.

Pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea în iarnă două sectoare fără apă, s-a luat decizia ca lucrarea pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea deja planificată a CET Sud.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) le transmitea bucureștenilor, în data de 1 august 2023, că din cauza unor lucrări majore la rețeaua din oraș, Sectoarele 2, 3 și zonele Aviației, Floreasca și Calea Dorobanților nu vor avea apă până în data de 11 august 2023.

De asemenea, la data de 3 august 2023, ELCEN a anunțat că o avarie apărută la rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica a dus la oprirea forțată a CET Progresu.

Cu toate astea, Nicușor Dan a transmis în cadrul conferinței de presă că acest termen se va prelungi:

Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august. Din informațiile pe care le am o să mai fie prelungit pentru câteva zile. În momentul în care această lucrare se va finaliza o să putea să folosim CET Progresu pentru Sectoarele 2 și 3.

Pentru a putea aproviziona cu căldură și apă caldă din CET Grozăvești, depindem de o lucrare pe care o face în Sectorul 1 CMTEB. Termenul pe care ei l-au dat este 10 august, săptămâna asta. În momentul în care vor face asta, cu apă caldă din grozăvești o să putem să deservim zona de nord: Aviației, Floreasca (S1 și S2). 

La acest moment, 5.118 imobile din București nu au apă caldă deloc. Pentru alte 151, agentul termic pentru apă caldă nu este livrat în parametrii, conform informațiilor transmise prin aplicația TermoAlert.

Avarii la rețeaua de termoficare din București, marți - 8 august 2023
Avarii la rețeaua de termoficare din București, marți – 8 august 2023 | Sursă foto: Captură TermoAlert

Lista completă a avariilor din oraș, pentru fiecare sector în parte, poate fi consultată la ACEST link.

„Există disponibilitate din partea PMB pentru preluarea CET Grivița”

Nicușor Dan a vorbit și despre situația CET-ului Grivița, care este aproape de a intra în insolvență. Edilul a transmis că există disponibilitate din parte PMB pentru preluarea CET Grivița, însă lucrurile nu sunt atât de simple:

Este o chestiune care ține exclusiv de raportul dintre executivul și deliberativul Sectorului 1. Mi-aș dori ca primarul general să aibă posibilitatea să dea dispoziții primarilor de sector, dar nu suntem în situația asta. 

Există disponibilitate din partea Municipiului București de a prelua CET Grivița. Înțeleg că există această disponibilitate și din partea Sectorului 1. Însă, este chestiune de durată. 

La începutul lunii iulie, CET Grivița a anunțat Primăria Capitalei că își suspendă activitatea pe termen nelimitat. Decizia a fost luată deoarece CET-ul se află în imposibilitatea de a achita costul gazelor naturale.

Cookies