Bucureștenii din S1 au, de azi, apă caldă pe hârtie. Ședința CGMB a adus aprobarea a două proiecte importante, potrivit lui Clotilde Armand

29 oct. 2021
261 Afișari
Bucureștenii din S1 au, de azi, apă caldă pe hârtie. Ședința CGMB a adus aprobarea a două proiecte importante, potrivit lui Clotilde Armand
Sursa foto: Facebook

Ședința CGMB de vineri, 29 octombrie, a fost marcată prin aprobarea a două proiecte importante pentru Sectorul 1, ce presupun amenajarea unei baze de agrement pe malul Lacului Străulești și alimentarea de urgență a bucureștenilor din cartierul Aviatorilor cu apă caldă.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că ședința Consiliului General al Municipiului București de 29 octombrie a adus votarea a nu mai puțin de două proiecte de hotărâre cu o importanță ridicată pentru Sectorul 1. Este vorba despre „Promenada Verde” și „Căldură și apă caldă pentru cetățenii Sectorului 1”.

Ce presupune „Promenada Verde”, proiectul ce va ocupa un teren de 17.000 mp

Pentru a realiza acest proiect, Primăria Sectorului 1 are ca scop achiziționarea a trei terenuri cu o suprafață totală de peste 17.000 mp situate pe malul Lacului Străulești. Aici vor urma să fie amenajate mai multe spații verzi dar și o bază de agrement.

Cele trei terenuri cu pricina au 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp și se află pe Bulevardul Bucureștii Noi nr. 245. La acest moment terenurile sunt deținute de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA, iar compania și-a manifestat deja interesul pentru a vinde terenurile către administrația de sector.

„Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, să achiziţioneze imobilele situate în Municipiul Bucureşti, Bd. Bucureştii Noi nr. 245. Bucureștenii, locuitorii Sectorului 1 și iubitorii de plimbare sunt așteptați să se recreeze într-o nouă zonă cu aer curat, fără mașini și fără poluare. Un spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud.”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Cum vor avea parte locuitorii din cartierul Aviației de căldură, potrivit lui Clotilde Armand

Locuitorii din cartierul Aviației din Sectorul 1 vor avea parte de căldură, momentan doar teoretic din păcate. Însă acest lucru ar urma să se schimbe odată cu implementarea proiectului „Căldură și apă caldă pentru cetățenii Sectorului 1”.

Proiectul presupune conectarea unor apartamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme, unde apa ajunge adesea cu presiune scăzută și se răcește pe țevi.

Cookies