Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că toate restaurantele care își desfășoară activitatea în parcurile din sector vor avea programul până la ora 23:00.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță, pe Facebook, că decizia luată în legătură cu orarul de funcționare al restaurantelor din parcurile din sector a fost luată în urma mai multor plângeri făcute de bucureșteni din cauza muzicii date foarte tare în Herăstrău.
Toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00. Da, ați auzit bine! După cum știți, am avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor așa-zise cluburi de fițe.
Astfel că, printr-o notă internă adresată Serviciului Autorizații de Funcționare și Servicii Publice din cadrul PS1, se solicită ca autorizațiile de funcționare ale restaurantelor din parcuri să se elibereze cu programul de funcționare 07:00 – 23:00, spune Clotilde Armand.
În cazul celor deja emise și care depășesc acest orar, se cere revizuirea acestora astfel încât să se respecte intervalul menționat mai sus.
Astăzi, printr-o notă internă am solicitat Serviciului Autorizații de Funcționare și Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 ca toate autorizațiile de funcționare pentru unitățile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să se elibereze cu program de funcționare ce nu poate depăși intervalul orar cuprins între orele 07.00- 23.00. În cazul autorizațiilor deja emise, cu depășirea acestui orar, am cerut revizuirea în regim de urgență a acestora, cu respectarea programului amintit mai sus.
De asemenea, edilul a mai spus că a solicitat funcționarilor să nu mai emită autorizații în incinta parcurilor pentru unitățile comerciale care pot crea riscuri pentru sănătatea populației.
Am mai solicitat funcționarilor, să nu mai emită autorizații de funcționare în interiorul parcurilor pentru unitățile comerciale și de prestări servicii care prin natura activității acestora pot crea riscuri pentru sănătatea populației sau disconfort comunității prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc.
Am motivat această notă în baza prevederilor „Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației”, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății.
Mulți bucureșteni care locuiesc în zonă, alături de „Părinți de Cireșari-Piața Domenii”, au făcut nenumărate plângeri în legătură cu zgomotul produs de cluburile și restuarantele din Parcul Herăstrău.
Mai mult, în luna septembrie, a fost lansată o scrisoare deschisă adresată primarului general, Nicușor Dan, primarului din Sectorul 1, Clotilde Armand, administratorei ALPAB, Corina Simona Bega, și ministrului Mediului, Mircea Fechet în vederea soluționării acestei probleme.
Ne adresăm dumneavoastră în calitate de locuitori ai zonei Piața Domenii, adiacente Parcului Herăstrău, monument istoric al orașului nostru. Suntem terorizați și profund afectați de nivelul de zgomot provenit de la cluburile situate în parc, care perturbă continuu liniștea și bunăstarea noastră și bine-nțeles și a faunei locale. În calitate de cetățeni responsabili și iubitori ai patrimoniului local, considerăm că este imperativ să atragem atenția asupra deteriorării alarmante și a impactului negativ asupra Parcului Herăstrău și asupra comunității noastre.
(…)
Comunitatea noastră suferă de poluare fonică de miercuri până duminică, pe tot parcursul sezonului cald, fapt ce afectează semnificativ calitatea vieții locuitorilor. Am depus nenumărate sesizări în această privință, însă răspunsul primit a fost că zgomotul nu poate fi auzit la o distanță de 3 km. Contrar acestei afirmații, avem probe video care atestă nivelul înalt de zgomot și modul în care acesta pătrunde în locuințele și viețile noastre.
(…)
Solicităm revizuirea și aplicarea strictă a regulamentelor și legilor în vigoare, evaluarea impactului asupra mediului și implementarea de măsuri eficiente pentru reducerea poluării fonice. De asemenea, apreciem deschiderea unui dialog transparent și constructiv cu comunitatea, în vederea găsirii de soluții durabile și benefice pentru toți.
Chiar dacă există legi care împiedică societățile comerciale care își desfășoară activitatea în parcuri să funcționeze în afara intervalului orar 7:00-23:00, acestea au fost ignorate de patroni.
Potrivit informațiilor transmise de Poliția Locală, vara aceasta au fost emise „sute de amenzi” pentru tulburarea liniștii publice în intervalul orelor de odihnă.
Ba mai mult, luna aceasta 9 cluburi și restaurante „de fițe” din Herăstrău și de pe Calea Victoriei au fost închise de Poliția Locală pentru 30 de zile.
Te-ar mai putea interesa și: