Delia Mihalache, de la grupul de iniţiativă civică Callatis-Drumul Taberei, a povestit pentru B365.ro cum, la începutul şedinţei, de luni, înainte de votarea proiectelor de pe ordinea de zi, a fost invitată, împreună cu ceilalţi cinci vorbitori de pe listă, în sala de şedinte şi condusă până la uşa sălii de Poliţie Locală- care păzeşte cetăţenii aflaţi în camera de la mezanin, de unde privesc şedinta pe un ecran.
„La uşa sălii de şedinţă, a fost primit înăuntru primul cetăţean înscris la cuvânt, iar, la ieşirea acestuia, noi ceilalţi am fost trimişi înapoi în sala de la mezanin până vom fi din nou invitaţi să vorbim. Am protestat degeaba, Politia Locală nu ne-a lăsat sa intrăm. Până la sfârşitul şedinţei, am tot pus în faţa camerei de filmat din sala de la mezanin petiţia si mesajul „Cetaţenii din Prel. Ghencea aşteaptă la mezanin să ia cuvântul”, însă nu ştiu dacă, în sala de şedinţe, consilierii vedeau mesajul meu fiindcă, în jurul orei 17.30, când şedinţa s-a încheiat, consilierii au plecat acasa iar noi, cetatenii înscrisi la cuvant, a trebuit sa plecăm şi noi”, explică.
Femeia spune că niciun consilier general din cei 42 nu a dorit să o ajute să ia cuvântul sau să citească petiţia în locul ei, deşi o primisera pe e-mail încă de luni dimineaţă, la 9.30.
Grupul de iniţiativă civică Callatis-Drumul Taberei a demarat o campanie in cartier pentru rezolvarea problemei traficului pietonal si auto din zona Prelungirea Ghencea, după intersecţia acesteia cu str. Valea Oltului spre Şoseaua de Centură. Locuitorii din zonă au depus o petiţie în acest sens la Primăria Municipiului Bucureşti, petiţie ce are 200 de semnături şi au cerut realizarea de trotuare pietonale asfaltate sau pavate, semnalizarea tuturor trecerilor de pietoni, instalarea de semafoare actionate de pietoni si amenajarea cu platforma asfaltata si copertina de protectie a tuturor stratiilor RATB din zonă. Oamenii au cerut totodată municipalităţii să considere prioritar proiectul de largire a strazii Prelungirea Ghencea si să aloce pentru aceasta fonduri necesare.
Cu problema trotuarelor nepavate se confruntă şi bucureştenii din Drumul Taberei, care-şi parchează maşinile şi trec zilnic prin nămolul care se formează după fiecare ploaie.