ESENTIAL

Bucureştenii din cartierul Giulești-Sârbi, IZOLAŢI de restul lumii.Podul de legătură, PERICOL PUBLIC

Primăria Sectorului 1 a anunţat că dorește să rezolve cât mai repede situația cu care se confruntă cetățenii din cartierul Giulești-Sârbi. Aceștia sunt aproape izolați de restul Bucureștiului din cauza stării avansate de degradare a podului rutier care face legătura între Drumul Săbăreni și Drumul Poiana Pietrei.

Consiliul Local Sector 1 a votat, în unanimitate, în ședința de joi, o hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului București adoptarea unei hotărâri prin care să solicite Guvernului României, prin Ministerul Transporturilor – Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA București – transmiterea, în administrarea Consiliului Local Sector 1, a podului rutier care face legătura între Drumul Săbăreni și Drumul Poiana Pietrei, peste linia de cale ferată București – Roșiori.

„Ne dorim să preluăm în administrare cât mai repede acest pod pentru a-l consolida și reabilita. Starea în care se află afectează semnificativ calitatea vieții locuitorilor din cartierul Giulești-Sârbi. Aceștia sunt aproape izolați de restul Capitalei și cu greu au acces la servicii publice esențiale. Mulțumesc consilierilor pentru susținerea acestui proiect și pentru faptul că au înțeles cât de important este el pentru comunitatea Sectorului 1”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Aflat în prezent în administrarea Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” SA București, acest pod se află într-o stare avansată de degradare și necesită lucrări urgente de reabilitare și consolidare. Solicitarea Consiliului Local Sector 1 vine ca urmare a nenumăratelor probleme cu care se confruntă locuitorii din cartierul Giulești-Sârbi din cauza stării precare a podului.

Acest pod rutier a devenit impropriu circulației publice, fiind parțial închis traficului auto. Mai mult, singura linie de transport în comun a Societății de Transport București, care lega zona Giulești-Sârbi de alte cartiere ale Bucureștiului, a fost suspendată, iar accesul mijloacelor de intervenție în caz de incendiu sau a ambulanțelor este mult îngreunat. De asemenea, locuitorii din zonă întâmpină probleme în a accesa serviciile publice, precum școli, grădinițe, spitale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button