ȘTIRI

Bucureştenii de pe strada Mihai Eminescu au rămas fără curent electric timp de patru zile

Întreruperile de curent au fost cu intermitenţe, informează romaniacurata.ro 

„Pe 2 ianuarie (vineri), pe la trei dimineața, am rămas fără tensiune. Am sunat la acel call center pe care l-au pus la dispoziția abonaților și am reclamat avaria. Astfel, am aflat că acest call center nu are legătură cu Enel, ei doar preiau solicitările de la abonați și le transmit către Enel. Dimineața pe la ora nouă a revenit tensiunea, dar a căzut la scurtă vreme. Am făcut din nou reclamație și le-am spus că am făcut reclamație și noaptea trecută. Ei mi-au spus că nu am făcut nicio reclamație, că a dispărut. Când am văzut că se umblă cu asemenea lucruri necurate, am început să sunăm direct la Enel. La 23.30 ne-au dat din nou drumul la lumină. Din ce am înțeles de la ei, nu știu care este motivul pentru care tot cade curentul. Întâi ne-au spus că sunt probleme cu sistemele de siguranță, că italienii au adus unele mai sensibile. A doua zi a căzut din nou tensiunea. Iar am făcut reclamație. Veneau, se uitau, spuneau că au rezolvat, după care curentul cădea iar. Între timp, am aflat că mai este un punct de lucru cu publicul în Dorobanți, pe str. Braziliei. Am discutat cu un dispecer care mi-a spus cât de ocupați sunt. A venit din nou echipa de intervenții și până la urmă au stabilit că era defect un cablu subteran de circa 100 de metri între str. Ion Călin și intrarea Mihai Eminescu. Abia luni seara au venit și au reparat avaria. Practic, de vineri până luni seară am avut curent doar câteva ore și am rămas fără căldură fiindcă avem centrală, iar afară era ger”, a povestit Nicolae Tănăsescu, unul dintre cetățenii afectați la începutul anului de pana de curent, pentru sursa citata.

Reprezentanții Enel spun că tensiunea nu a fost căzută mai mult de 12 ore, respectând astfel reglementările impuse și au reparat cablul.

„În perioada 3-5 ianuarie Enel Distribuție Muntenia a înregistrat deranjamente colective pe câteva străzi din București. Pe strada Mihai Eminescu s-au înregistrat întreruperi repetate în alimentarea cu energie electrică, ca urmare a defectării unui cablu. Echipele de electricieni au intervenit pentru preluarea alimentării din alte surse, pentru a limita durata întreruperii, ulterior intervenindu-se pentru repararea cablului. Întreruperi punctuale au avut loc și pe Bd. Carol și Bd. Corneliu Coposu, și în aceste cazuri fiind vorba despre cabluri defecte, care au necesitat intervenții”, se arată într-un răspuns trimis de Enel la solicitarea România Curată.

Potrivit unui raport realizat de Comisia Senatorială pentru Privatizare în 2010, compania Enel nu a realizat investițiile pe care și le-a asumat la Electrica Muntenia Sud, chiar dacă în tariful de distribuție sunt introduse elemente pentru toate tipurile de intervenții, a scris HotNews.ro la vremea respectivă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button