Bucureştenii cu restanţe mici vor fi scutiţi de datoriile la stat

de:
24 dec. 2013
0 Afișari
Bucureştenii cu restanţe mici vor fi scutiţi de datoriile la stat

Potrivit deciziei consilierilor locali, persoanele care au datorii mai mici de 40 de lei vor scăpa de plată întrucât, pentru recuperarea acestor bani prin metodele legale, administraţia locală ar cheltui mai mult decât ar avea de recuperat de la datornici. 

„Urmărirea şi încasarea acestor sume ar presupune cheltuieli mai mari decât debitul de încasat, cheltuieli efectuate cu timbre poştale, hârtie, resurse umane. Astfel, anularea creanţelor fiscale aflate în sold la 31 decembrie 2013 mai mici de 40 de RON este oportună, având în vedere că pentru recuperarea acestora prin executare silită, cheltuielile sunt mai mari decât sumele de recuperat”, se specifică în raportul de specialitate care a stat la baza hotărârii de Consiliu Local Sector 2 privind anularea creanţelor mai mici de 40 de lei. 

Conform sursei citate, aceste datorii mici provin de cele mai multe ori din taxele de timbru. 

„La nivelul Sectorului 2 avem un număr însemnat de debitori cu sume mai mici de 40 de lei, în special cei din sentinţe civile, reprezentând taxe de timbru judiciare (2 lei, 4 lei, 8 lei)”, se menţionează în documentele administraţiei locale. 

Cookies