Bucureștenii cer Primăriei Capitalei să urgenteze lucrările din Prelungirea Ghencea. Sâmbătă este protest

23 sept. 2022
1173 Afișari
Bucureștenii cer Primăriei Capitalei să urgenteze lucrările din Prelungirea Ghencea. Sâmbătă este protest
Bucureștenii cer Primăriei Capitalei să urgenteze lucrările din Prelungirea Ghencea. Sâmbătă este protest. Sursa foto: Facebook/ Initiativa Prelungirea Ghencea

Asociația „Inițiativa Prelungirea Ghencea” organizează un protest în Sectorul 6, sâmbătă, 24 septembrie. Bucureștenii cer Primăriei Capitalei să urgenteze lucrările din Prelungire Ghencea: „Vrem largirea Prelungirii Ghencea acum, nu peste 20 de ani!”.

Bucureștenii cer Primăriei Capitalei să urgenteze lucrările din Prelungirea Ghencea

Sâmbătă, 24.09.2022, începând cu ora 10:00, asociația „Inițiativa Prelungirea Ghencea” organizează protestul cu numărul 14 din ultimii 8 ani pentru urgentarea modernizării străzii. Protestul are loc în Prelungirea Ghencea, pe traseul Cartier Latin (Bragadiru) – Strada Râul Doamnei (Sector 6).

Bucureștenii care locuiesc în zonă sunt nemulțumiți de ritmul lent al lucrărilor de pe șantier și cer Primariei Capitalei termene clare, inclusiv contractul de execuție și graficul de lucrări, pentru finalizarea proiectului până la joncțiunea cu Pasajul Domnești. Proiectul de modernizare prevede largirea la 2 benzi pe sens plus linie de tramvai pe mijloc, piste de biciclete, trotuare și parcare Park & Ride lângă Șoseaua de Centură.

În prezent, singura bucată de drum pe care se lucrează este cea începută în anul 2019, în mandatul fostului primar. Lucrarile au fost oprite în anul 2020 și reluate în anul 2021, pe același tronson de 700 metri dintre Strada Brașov – Strada Râul Doamnei, transmite asociația.

„Daca 700 metri se finalizeaza in 3 ani, oamenii se intreaba cand va fi gata toata lucrarea de 5,6 km pana la viitorul Pasaj Domnesti. In 20 de ani?!

Este inuman si este inacceptabil ca un proiect de infrastructura inceput pe hartie acum 16 ani sa fie atat de intarziat!”, declară Initiativa Prelungirea Ghencea pe Facebook.

Primăria Capitalei nu oferă documente de interes public

Primăria Municipiului București refuză să comunice public contractul de execuție și graficul lucrărilor, în condițiile în care a fost obligată să ofere aceste documente de interes public inclusiv printr-o decizie definitivă a instanței în procesul intentat de asociație.

„Ca ultima solutie pentru urgentarea lucrarilor, pe langa presiunea publica permanenta, cetatenii intentioneaza sa actioneze in instanta primariile pentru nerespectarea atributiilor legate de dezvoltarea urbanistica echilibrata si armonioasa, in sensul corelarii autorizarii constructiilor cu infrastructura de transport existenta”, transmite sursa citată.

Cookies