Bucureștenii care vor să-și monteze stâlpișori privați la scară, sătui de mașinile parcate care blochează intrarea în bloc. “Mai au puțin și parchează în lift!”

07 mart. 2023
2920 afișări
Bucureștenii care vor să-și monteze stâlpișori privați la scară, sătui de mașinile parcate care blochează intrarea în bloc. “Mai au puțin și parchează în lift!”
Bucureștenii care vor să-și monteze stâlpișori privați la scară, sătui de mașinile parcate care blochează intrarea în bloc. “Mai au puțin și parchează în lift!” | Sursa foto: "Pentru Sectorul 6"/FRB

În București, s-ar putea înființa ușor mișcarea urbană „Vrem stâlpișori”. Stâlpișori la colțul intersecției, să nu mai parcheze câte unii până dincolo de ea, stâlpișori care să delimiteze de bandă linia de tramvai, că nu mai urce pe șine toate mașinile ai căror șoferi se simt vatmani. 

La acest capitol, există și un curent nou (și de înțeles): cel inițiat de bucureștenii care ar dori stâlpișori în fața blocului, un loc confundat foarte des și deosebit de nonșalant cu parcarea.

Bucureșteni care vor stâlpișori la scară. „Nici nu se poate ieși cu cărucioare!”

O doamnă explică foarte convingător pe grupul de Facebook  Pentru Sectorul 6:    

Vă rog sa ne spuneți dacă există vreo lege sau hotărâre care sa ne permită noua, proprietarilor, instalarea unor stalpi pe trotuar pentru a opri parcarea unor mașini ce blochează accesul in scara blocului. Nu se poate ieși cu carucioare, nu putem primi colete voluminoase și ambulanta nu poate intra cu o targă, din cauza celor care parchează blocând accesul. Unde și cum să rezolvam? Zilnic apar mașini care blochează intrarea in bloc, nu e aceeași mașină. Poza e pentru a înțelege despre ce vorbesc. Mulțumesc.

Oficial: Nu, nu își poate monta oricine stâlpișori, după necesități

Vestea proastă pentru doamna care pune întrebarea a venit rapid chiar de la ADP Sector 6: nu, nu se pot pune stâlpișori „privați” niciunde, doar cu autorizație de la Primărie se poate. Deci, ADPDU spune că stâlpișorii sunt o chestiune care necesită documentație, aviz tehnic, plus traseu instituțional:

Instituția noastră, prin Biroul Mobilitate Urbană, este autoritatea abilitată sa realizeze documentația necesara montării de stâlpișori, urmând ca aceasta sa fie trimisa spre avizare Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul PMB și Brigăzii Rutiere de Circulație. Nu există un cadrul legal care să permită cetățenilor realizarea acestui lucru. Numai în urma primirii avizului favorabil, instituția noastră poate interveni.

Într-un fel, e logic, probabil că, dacă oricine ar putea monta stâlpișori acolo unde crede că e nevoie de ei, am putea ajunge în situația de slalom printre ei pe oriunde.

În același timp, este reală problema oamenlor care nu pot intra în bloc din cauza mașinilor parcate în buza scării („Mai au puțin și parchează la lift!”, striga ieri, plină de năduf, o doamnă cu trei sacoșe care încerca să se strecoare în scară, prin spațiul centimetric rămas între o mașină parcată și un gard.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies