Bucureștenii care staționează/opresc neregulamentar, sancționați de poliție. Agenții au dat peste 3.000 de amenzi de la începutul anului

14 iun. 2022
340 Afișari
Bucureștenii care staționează/opresc neregulamentar, sancționați de poliție. Agenții au dat peste 3.000 de amenzi de la începutul anului
Bucureștenii care staționează/opresc neregulamentar, sancționați de poliție. Agenții au dat peste 3.000 de amenzi de la începutul anului | Sursă foto: Facebook-Politia Locala Bucuresti

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a anunțat că va continua să dea amenzi pentru a descuraja bucureștenii să mai oprească și să staționeze neregulamentar, pe cele mai aglomerate artere din Capitală.

Bucureștenii au staționat/oprit neregulamentar, iar agenții de poliție au dat amenzi

După cum a informat DGPLCMB, printr-un comunicat de presă, de la începutul anului 2022, până în prezent agenții au aplicat 3.256 de sancțiuni contravenționale pentru opriri și staționări necorespunzătoare. Valoarea totală a amenzilor a ajuns la circa 825.848 de lei.

Polițiștii din cadrul DGPLCMB și-au concentrat atenția în mod special pe următoarele artere din București:

  • Piața Eroii Revoluției,
  • Splaiul Independenței,
  • Șoseaua Pantelimon,
  • Bulevardul Dimitrie Pompeiu,
  • Șoseaua Colentina,
  • Strada Doamna Ghica
  • Bulevardul Ion Mihalache

Au fost vizate aceste zone în mod special deoarece des sunt înregistrate ambuteiaje ce sunt provocate de lipsa de disciplină a șoferilor.

Aproape 200 de sancțiuni într-o singură săptămână

Agenții Poliției Locale București ne informează că în ultima săptămână, au fost descoperiți și amendați 193 de  șoferi ce și-au lăsat mașinile în locuri nepermise. Valoare totală a acestor sancțiuni ce au fost  aplicate ajunge la 44.500 de lei.

Polițiștii au transmis următorul mesaj:

Acțiunile polițiștilor locali îi vizează pe șoferii indisciplinați care, în loc să respecte regulile de circulație, aleg să oprească sau să staționeze neregulamentar pe calea de rulare a autobuzelor STB, în stațiile acestora, pe trecerile de pietoni sau în curbă. Acest lucru conduce la îngreunarea circulației rutiere, crește riscul de accidente, creează disconfort participanților la trafic și perturbă graficul de sosire în stații a mijloacelor de transport în comun.

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a anunțat că va continua seria de controale ce au scopul de a descuraja lipsa de disciplină a șoferilor din Capitală.

De asemenea, aceste acțiuni doresc să responsabilizeze conducătorii auto și să îi determine să adopte un comportament civilizat în trafic

Cookies