Bucureştenii care şi-au plătit deja impozitele trebuie să se prezinte din nou la ghişeu

de:
04 feb. 2013
1 Afișari
Bucureştenii care şi-au plătit deja impozitele trebuie să se prezinte din nou la ghişeu

Contribuabilii care şi-au plătit deja impozitele trebuie să se prezinte din nou la ghişeu să achite şi diferenţa de 16%, după ce autorităţile au decis majorarea taxelor locale în raport cu inflaţia.

Iniţial, decizia menţinerii cuantumului pentru impozite era lăsată la latitudinea primăriilor, însă Guvernul Ponta a decis apoi ca administraţiile cu datorii să majoreze taxele obligatoriu.

La finele lunii ianuarie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că taxele şi impozitele locale se majorează cu 16%, în Bucureşti.

În plus, administraţiile financiare aşteaptă hotărârile consiliilor locale care să le indice până când vor putea aplica reducerea de 5%-10% pentru restul de plată.

Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că nu vor mai trimite acasă noi înştiinţări de plată, măsură care ar presupune costuri suplimentare.

„Dacă aţi plătit deja impozitul (pe casă şi teren n.n.), trebuie să veniţi de săptămâna viitoare să achitaţi şi diferenţa de 16%. Dacă achitaţi diferenţa până pe 31 martie, beneficiaţi de reducerea de 10%. Deocamdată nu am primit o hotărâre de la Consiliul local, dacă acea reducere se acordă până în septembrie sau până la 31 martie”, au declarat, pentru gandul.info, reprezentanţii Direcţiei de taxe şi impozite din Sectorul 4.

„Prin excepţie, contribuabilii care au achitat până la data de 31 ianuarie 2013, inclusiv, impozitul pe clădire şi teren vor beneficia de bonificaţia de 10% pentru diferenţa de impozit majorat, dacă vor achita până la data 30 septembrie a.c., conform OUG.NR 8/23.01.2013”, se precizează într-un comunicat de la Direcţia de Taxe şi Impozite sector 4.

Cookies