Bucureștenii care nu și-au făcut planuri de Sfântă Mărie pot lua la pas traseul din Pădurea Băneasa. Există și panouri informative despre plante și animale

11 aug. 2023
4089 afișări
Bucureștenii care nu și-au făcut planuri de Sfântă Mărie pot lua la pas traseul din Pădurea Băneasa. Există și panouri informative despre plante și animale
Bucureștenii care nu și-au făcut planuri de Sfântă Mărie pot lua la pas traseul din Pădurea Băneasa. Există și panouri informative despre plante și animale | Sursa foto: Facebook - Asociația Parcul Natural Văcărești

Dacă nu te-ai gândit să pleci din București în minivacanța de Sfântă Mărie, poți descoperi locuri liniștite, departe de agitația orașului, la câțiva kilometri de Capitală. Un astfel de loc este Pădurea Băneasa, unde se află un traseu scurt și ușor de parcurs.

Asociația Parcul Natural Văcărești propune o plimbare prin Pădurea Băneasa în minivacanța de Sfântă Mărie

Asociația Parcul Natural Văcărești vine în ajutorul bucureștenilor care nu și-au făcut planuri pentru weekendul prelungit de Sfântă Mărie. Vine cu o idee de plimbare prin Pădurea Băneasa, care începe din spatele restaurantului Casa Alba, de unde pornești pe un traseu tematic de 1,5 kilometri, și pe care vei întâlni panouri despre arbori, păsări, mamifere, fluturi sau reptile.

Pădurea are o suprafață de peste 1.300 de hectare (mai puțin de jumătate se află în proprietate publică), fiind o rămășiță a unei foste păduri mult mai întinse, care acoperea zonele sudice ale României, mai exact Codrii Vlăsiei, a mai spus Asociația Parcul Natural Văcărești pe Facebook.

Pădurea Băneasa este plămânul Bucureștiului:

Fără Pădurea Băneasa, aerul în Capitală ar fi mai poluat, deoarece vegetația reține particule poluante, produce oxigen și reintroduce în sol cantități importante de apă.

Pe timpul verii, pădurea are și un important rol în reglarea temperaturii. Mai reglează și curenții de aer și iarna acționează ca un fel de “parazăpadă naturală”, protejând de viscol cartierele învecinate.

Iar dacă v-ați plimbat vreodată pe potecile pădurii, știți că ciripitul păsărilor este, probabil, cel mai frumos lucru pe care îl puteți auzi în București.

Pădurea Băneasa | Sursa foto: Facebook - Asociația Parcul Natural Văcărești
Pădurea Băneasa | Sursa foto: Facebook – Asociația Parcul Natural Văcărești

Traseu Pădurea Băneasa

Traseul care se întinde pe 21 de kilometri prin Pădurea Băneasa este puțin cunoscut printre bucureșteni. Cu toate acestea, este un loc potrivit pentru plimbări cu bicicleta tip MTB sau alergări de tip trail running, se arată pe site-ul 3atlon.ro.

Traseul care de desfășoară pe o lungime de 21 km se află în totalitate pe teren plat, însă poate prezenta denivelări, rădăcini de copac sau poate fi acoperit de vegetație (iarbă, frunze etc), iar în cazul precipitațiilor abundende este posibil să se formeze bălți și noroi.

Aceasta este harta:

Traseu Pădurea Băneasa | Captură ecran: bikemap.net
Traseu Pădurea Băneasa | Captură ecran: bikemap.net

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies