Bucureștenii care nu pleacă în minivacanță sunt așteptați la Muzeul Antipa. Program special de vizitare în zilele de 23 și 24 ianuarie

18 ian. 2023
605 Afișari
Bucureștenii care nu pleacă în minivacanță sunt așteptați la Muzeul Antipa. Program special de vizitare în zilele de 23 și 24 ianuarie
Bucureștenii care nu pleacă în minivacanță sunt așteptați la Muzeul Antipa. Program special de vizitare în zilele de 23 și 24 ianuarie. Sursa foto: Agerpres

Dacă nu plecați din București în această minivacanță să știți că Muzeul Antipa are un program special de vizitare în zilele de 23 și 24 ianuarie. Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să admire două expoziții temporare.

Muzeul Antipa are un program special de vizitare în zilele de 23 și 24 ianuarie

Luni și marți, 23 și 24 ianuarie 2023, în minivacanța în care se sărbătorește Unirea Principatelor Române, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi anunță pe vizitatori că a pregătit o surpriză frumoasă: muzeul este deschis, iar reprezentanții au transmis programul.

Astfel, atât luni cât și marţi, Muzeul Antipa va fi deschis în intervalul orar 10:00 și 18:00 ( iar ultimul vizitator va intra la ora 17:00).

„Vă așteptăm cu mult drag să ne vizitaţi!”, transmit reprezentanții Muzeului Antipa.

Expoziții temporare

Totodată, reprezentanții muzeului amintesc că, până duminică, la data de 29 ianuarie 2023, vizitatorii se pot delecta admirând expoziția temporară de fotografie „SLOVENIA – file din natură”. Acest proiect este organizat în parteneriat cu Ambasada Republicii Slovenia în România.

„SLOVENIA – File din natură” prezintă o țară cu povești verzi, înconjurată de verdeață oriunde te uiţi – spre vârfurile alpine, spre pădurile verzi, spre Marea Adriatică, spre misteriosul peisaj carstic, spre podgoriile sale sau spre Câmpia Panonică.

De asemenea, bucureștenii care se decid să viziteze Muzeul Antipa vor avea ocazia să viziteze și expoziția temporară „Creaturi ascunse”. Vizitatorii vor afla informații despre obiceiurile și principalele caracteristici ale unor animale frapante prin aspectele lor, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, dar și detalii despre modul în care specialiștii le studiază.

Vedetele expoziţiei „Creaturi ascunse” „demontează” o convingere falsă potrivit căreia „eşti puternic dacă eşti mare”. Foarte multe vieţuitoare, „slabe” în aparenţă, sunt înzestrate cu o serie de arme şi mijloace de apărare cu care, înşelând privirea iscoditoare a duşmanului, scapă de sub urmărirea lui.

Cookies