PREMIERĂ: Se dau înapoi banii plătiţi de locatari pe reabilitarea termică a blocurilor

de:
30 iul. 2012
14 Afișari
PREMIERĂ: Se dau înapoi banii plătiţi de locatari pe reabilitarea termică a blocurilor

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Sector 3, luată pe 26 iulie 2012, bucureştenii care au plătit în trecut echivalentul a 20% din costurile de reabilitare termică vor primi banii înapoi, în numerar. La fel se va întâmpla şi în cazul locatarilor care sunt în curs de plată a ratelor. 

„Se vor restitui cei 20% plătiţi de proprietari, precum şi ratele pe care încă le plătesc unele asociaţii, cu menţiunea că acolo unde plăţile sunt în curs se va stopa plata ratelor”, a declarat pentru B365.ro consilierul local Mihai Niţu de la Sectorul 3. 

În acest sens, administraţia locală a decis să înfiinţeze o comisie pentru restituirea cheltuielilor efectuate de asociaţiile de proprietari pentru anveloparea locuinţelor

„În termen de 30 de zile, comisia va lua decizia de restituire a banilor şi va propune un proiect de hotărâre de Consiliu Local în care se vor menţiona soluţiile identificate pentru susţinefrea acestor cheltuieli, respectiv de la ce capitole bugetare pot fi luaţi banii”, a explicat Niţu. 

După cum susţin oficialii instituţiei, banii cheltuiţi pe reabilitarea termică a blocurilor ar putea intra în conturile locatarilor în luna octombrie 2012. „Estimăm că în termen de două luni vor fi plătiţi banii înapoi la oameni”, a precizat pentru B365.ro consilierul local al Sectorului 3. 

Bani cash în loc de scutire de impozit

În total, administraţia locală a Sectorului 3 trebuie să restituie bucureştenilor care au plătit din buzunar pentru reabilitarea termică a blocurilor mai puţin de 900.000 de dolari. 

„Este vorba de 33 de blocuri şi o sumă de aproximativ 3,3 milioane lei”, a declarat pentru B365.ro Marius Popescu, şeful Serviciului Investiţii, Achiziţii, Contracte din cadrul Primăriei Sectorului 3. 

O decizie similară de restituire a banilor cheltuiţi pe anvelopare, în anii trecuţi, a fost luată şi de vechea conducere a primăriei Sectorului 3, aproape de finalul mandatului lui Liviu Negoiţă. Numai că, atunci, hotărârea aprobată de consilierii locali prevedea scutirea de la plata impozitului pe clădire timp de câţiva ani, până la stingerea sumelor achitate în contul a 20% din costurile de reabilitare termică. Decizia de restituire sub formă de neplată a impozitului pe casă i-a nemulţumit atunci pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari care au acuzat că perioada de recuperare a sumelor investite ar fi prea mare, ajungând şi la 20 de ani, după cum B365.ro a scris aici

Cookies