Bucureștenii care au dârdâit în case fără căldură și apă caldă, dar și-au plătit facturile, își pot recupera banii de la Termoenergetica. Care sunt pașii de urmat

06 ian. 2023
539 Afișari
Bucureștenii care au dârdâit în case fără căldură și apă caldă, dar și-au plătit facturile, își pot recupera banii de la Termoenergetica. Care sunt pașii de urmat
Bucureștenii care au dârdâit în case fără căldură și apă caldă, dar și-au plătit facturile, își pot recupera banii de la Termoenergetica. Care sunt pașii de urmat | Sursă foto: Freepik.com

Bucureștenii care nu au avut apă caldă și căldură în perioada ce a trecut își pot recupera banii plătiți către Compania Municipală Termoenergetica București (fostă Radet).

Cei care au stat fără apă caldă și căldură își pot recupera banii de la Termoenergetica

La finalul anului 2022, ANPC a efectuat controale la Compania Municipală Termoenergetica București. În urma acestora, furnizorul de agent termic și apă caldă din Capitală a fost amendat cu suma de 10.000 de lei.

Sancțiune contravențională a fost dată deoarece, atât căldură, cât și apa caldă, nu au fost livrate conform standardelor, cu toate că tarifele au fost încasate de la bucureșteni.

Astăzi, 6 ianuarie 2023, Primăria Sectorului 5 a anunțat că persoanele afectate de avariile Termoenergetica pot să își recupereze sumele încasate abuziv de către CMTB.

Locuitorii din zonele Rahova, Ferentari, Sebastian, 13 Septembrie și nu numai, care nu au avut apă caldă și căldură, pot solicita restituirea sumelor încasate abuziv de Compania Municipală Termoenergetica București, a transmis PS5.

Posibilitatea de recuperare a sumelor achitate este valabilă pentru cetățenii din tot Bucureștiul.

Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a recupera banii

Primăria Sectorului 5 le-a transmis cetățenilor care sunt pași ce trebuie să fie urmați pentru a putea recupera sumele de bani achitate pentru serviciile ce nu au fost oferite. Iată care sunt aceștia:

  • Cetățenii trebuie să facă o poza la contuarul blocului. În aceasta trebuie să se vadă atât temperatura apei calde, cât și a agentului termic.
  • Realizarea unei sesizări prin care se solicită compensarea facturii,
  • Atât poza, cât și sesizarea trebuie să fie trimise la adresa de e-mail: [email protected].

Compania Termoenergetica va fi astfel obligată să restituie sumele ce au fost plătite, deoarece agentul termic nu a fost livrat.

Baza legală pentru acest demers este reprezentată de contractul ce a fost încheiat de către Asociațiile de Proprietari și Termoenergetica. Mai precis, este vorba despre articolul 6, alineatul 7, litera b și de articolul 7, alineatul 3.

Cookies