Bucureștenii vor plăti o taxă suplimentară pentru folosirea mașinilor Spark. „Va fi percepută pentru a se acoperi parțial prețul parcării”

01 feb. 2023
1218 Afișari
Bucureștenii vor plăti o taxă suplimentară pentru folosirea mașinilor Spark. „Va fi percepută pentru a se acoperi parțial prețul parcării”
Bucureștenii vor plăti o taxă suplimentară pentru folosirea mașinilor Spark. „Va fi percepută pentru a se acoperi parțial prețul parcării” | Sursă foto: Facebook-Spark România

Compania Spark a anunțat bucureștenii că, începând din data de 2 februarie 2023, vor avea de achitat o taxă suplimentară la finalul curselor cu vehiculele închiriate. Aceasta va fi percepută pentru a se acoperi parțial prețul parcării.

Spark adaugă o taxă suplimentară

În București mașinile electrice nu trebuie să plătească prețul parcării pe locurile administrate de către Primăria Capitalei. Acest beneficiu este specificat în Hotărârea nr. 706, aprobată de Consiliul General al Municipiului București în data de 22 decembrie 2022.

Cu toate astea, în categoria beneficiarilor nu sunt incluse și mașinile electrice:

  • „utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare a autoturismelor intermediată (sic) prin platforme digitale”.

Astfel că, vehiculele Spark (cele pe care le putem închiria pentru a face drumurile necesare în oraș) nu beneficiază de această excepție de plată. Din acest motiv, de astăzi, 1 februarie 2023, pentru mașinile companiei se va achita tariful de parcare.

Te-ar mai putea interesa și:

De când se introduce taxa și ce valoare are

Compania Spark le-a transmis bucureștenilor, printr-un e-mail, că începând din data de 2 februarie 2023, ora 00:00, se va introduce o taxă administrativă ce va avea o valoare de 5 lei.

Aceasta vi fi plătită de toți utilizatorii serviciului, atunci când termină cursa cu mașina.

Suma este destinată acoperirii parțiale a costurilor ce vor fi suportate ca urmare și/sau în legătură cu aplicarea reglementărilor locale privind utilizarea parcărilor publice, transmite Spark Car Sharing SRL.

De asemenea, compania le transmite clienților săi informații referitoare la documentul „Notă de constatare și înștiințare de plată…”. Iată care sunt pașii de urmat dacă găsiți acest document în parbriz:

  • Faceți o poză pe care o încărcați în aplicație,
  • Lăsați documentul original în torpedoul mașinii.

Dorim să vă asigurăm că efectuăm toate demersurile pentru revenirea la cadru normal de reglementare a folosirii parcărilor publice, pentru toți utilizatorii de autovehicule electrificate și vă mulțumim pentru înțelegerea acordată, a mai transmis compania.

Mașinile închiriate vor putea fi parcate în continuare pe locurile administrate de către Compania Municipală Parking București.

Cookies