Bucureștenii au votat cele patru proiecte care vor deveni realitate. Ce buget au acestea la dispoziție și când vor fi puse în practică

25 nov. 2021
394 Afișari
Bucureștenii au votat cele patru proiecte care vor deveni realitate. Ce buget au acestea la dispoziție și când vor fi puse în practică
Bucureștenii au votat cele patru proiecte care vor deveni realitate. Ce buget au acestea la dispoziție și când vor fi puse în practică. Sursa foto: G4media

Bucureștenii au ales prin vot cele patru proiecte câștigătoare care se vor bucura de finanțare din partea Primăriei Capitalei. Potrivit lui Nicușor Dan, acest exercițiu de bugetare participativă a dat roade, și va reveni în următorii ani, la scară mai mare.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat proiectele câștigătoare din cadrul inițiativei de bugetare participativă a PMB. Astfel, bucureștenii au votat pentru patru proiecte care vor avea parte de finanțare din partea Primăriei Capitalei și care vor fi implementate chiar din acest an, potrivit edilului.

Cele patru proiecte care au strâns cel mai mare număr de voturi din partea cetățenilor au fost alese dintr-un total de 29 de proiecte eligibile în faza de evaluare.

Bucureștenii au votat proiectele câștigătoare pentru Capitală

Anunțul cu privire la încheierea votării a fost făcut de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook, prilej cu care au fost prezentate și proiectele care au fost cele mai populare. Mai mult, edilul a precizat că această acțiune a fost utilă și că va fi continuată în format extins în următorii ani.

De la o oază de relaxare, la „vecini cu aripi”, iată cele patru proiecte alese de bucureșteni pentru a deveni realitate:

„1. „O oază de relaxare pentru pacienții Spitalului Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele”. Proiectul a obținut cel mai mare număr de voturi (1.159) și își propune amenajarea unui spațiu verde în curtea spitalului menționat.
2. „Ciorile din Grădina Cișmigiu | Vecini cu aripi”. Proiectul a obținut 1.111 voturi și are în vedere rezolvarea problemei ciorilor din Cișmigiu într-un mod respectuos față de mediu.
3. „Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”. Proiectul s-a clasat pe locul al treilea, cu 1.052 voturi și urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin intermediul bicicletelor.
4. „Parc Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți”. Proiectul a primit 899 de voturi și vizează crearea unui spațiu de joacă și exerciții în aer liber în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Ce buget pune la dispoziție Primăria Capitalei

Potrivit lui Nicușor Dan, proiectele pe care le-au votat bucureștenii vor dispune de un buget total în valoare de 2 milioane de lei, suma fiind împărțită astfel încât fiecare dintre cele patru proiecte să primească aproximativ un sfert din buget.

„Vom pune în practică aceste proiecte chiar începând din acest an, în colaborare cu cei patru câștigători, pe care-i felicit pentru dorința de implicare civică și pentru succesul ideilor propuse!”, a mai declarat primarul Capitalei.

Mai mult, edilul a precizat că Primăria Municipiului București așteaptă cât mai multe inițiative și încurajează participarea bucureștenilor în acțiunile de modernizare a orașului.

Cookies