Bucureștenii au rămas fără apă caldă din cauza a două CET-uri care sunt în revizie, plus o avarie. Nicușor Dan: 50% din populaţie suferă de lipsa apei calde

09 mai 2023
489 afișări
Bucureștenii au rămas fără apă caldă din cauza a două CET-uri care sunt în revizie, plus o avarie. Nicușor Dan: 50% din populaţie suferă de lipsa apei calde
Bucureștenii au rămas fără apă caldă din cauza a două CET-uri care sunt în revizie, plus o avarie. Nicușor Dan: 50% din populaţie suferă de lipsa apei calde. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis informații cu privire la lipsa apei calde din București. Acesta a explicat că două din cele 4 CET-uri se află în revizie și recent a mai apărut o avarie care durează deja de o săptămână. Edilul a mai precizat și faptul că din punct de vedere al încălzirii iarna aceasta a fost mai bine.

Cele 4 mari CET-uri intră în revizie și recent a mai apărut o avarie, a transmis Nicușor Dan

Nicușor Dan a explicat că cele 4 mari CET-uri intră în revizie pentru că instalația este veche. În acest moment, doar două dintre acestea se află în revizie:

Sistemul de termoficare are două componente, producţia şi transportul. Ministerul Energiei se ocupă prin Elcen de producţie, noi ne ocupăm de transport. Pentru că instalaţia este veche, în cursul verii cele 4 mari CET-uri intră în revizie. În momentul ăsta sunt două din patru în revizie şi ar fi trebuit să funcţionăm cu două, cea din vest şi cea din sud.

Din păcate, la CET Sud a apărut o avarie care durează cam de o săptămână şi din cauza asta ei au nişte cazane mai mici care furnizează cât de cât apă caldă, dar mult mai puţin decât ar furniza centrala în regim normal (…)

Tot ce înseamnă Sectorul 2, 3, 4, ceea ce înseamnă 50 la sută din populaţie suferă de lipsa apei calde.

Au remediat şi acum a apărut o nouă avarie, speranţa e că într-o zi, două, se remediază. În intervalul aprilie-octombrie trebuie ca cele 4 CET-uri să îşi facă reviziile, a declarat Nicuşor Dan, la B1TV.

Nicușor Dan a transmis și că anul acesta trei șantiere vor fi terminate. Alte 12 șantiere sunt finanțate din fonduri europene, din POIM și vor începe în iunie:

Continuăm trei şantiere pe care le-am început anul trecut: Ferentari, pe care o să-l şi terminăm după doi ani de când l-am început, e un şantier la Orăşelul Copiilor şi mai avem un şantier în Pantelimon. Astea se vor termina anul ăsta.

Apoi avem vreo 12 şantiere pe care le finanţăm din fonduri europene, din POIM. Din cei 200 de kilometri îi începem… s-au semnat contracte la finele anului trecut, s-a făcut proiectarea şi acum, din iunie, lucrările vor începe în 12 şantiere.

Mai e un şantier special finanţat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, care e pe bulevardul Timişoara. În Sectorul 6 tot timpul sunt probleme şi lucrarea asta e importantă.

Şi în afară de asta mai sunt câteva… Compania noastră, Termoenergetica, face lucrări de reparaţii pe magistrale cu firme cu care este în contract. Acestea sunt toate lucrările care vor fi în acest interval, până în octombrie, a transmis News.ro.

Nicușor Dan a transmis că nu vor mai fi probleme după ce „zone sensibile” vor fi reparate

Edilul Capitalei a fost întrebat în ce măsură vor fi remediate țevile. Acesta a explicat că iarna aceasta a fost mai bine din punct de vedere al termoficării:

Noi deja în iarna care a trecut am stat mai bine decât în iarna care a fost înainte şi asta o zic şi oamenii. Pe de altă parte, sunt şi cifre care ne spun că am pierdut mai puţină apă caldă. Asta înseamnă că presiunea a fost mai mare şi căldura a ajuns la toată lumea. Am avut cea mai geroasă iarnă, a fost luna februarie şi a fost o perioadă importantă din luna februarie în care nu au fost probleme cu sistemul de încălzire.

Nicușor Dan a transmis că iarna trecută a fost folosită foarte mult și centrala montată în Titan:

A folosit foarte mult şi centrala pe care am pus-o în Titan. Suntem mai bine. N-o să mai fie această problemă când atât noi o să reparăm acele zone sensibile, cât şi Elcenul, cu bani europeni din fondul de modernizare, o să-şi modernizeze centralele de producţie.

Acesta a precizat faptul că financiar, situația este stabilă și se pot face planuri pentru a accesa fonduri europene.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies