Bucureștenii au rămas, din nou, fără apă caldă. Termoenergetica avertizează: conductele sunt vechi, iar la iarnă tot vor apărea probleme

15 sept. 2021
357 Afișari
Bucureștenii au rămas, din nou, fără apă caldă. Termoenergetica avertizează: conductele sunt vechi, iar la iarnă tot vor apărea probleme
Bucureștenii au rămas, din nou, fără apă caldă. Termoenergetica avertizează: conductele sunt vechi, iar la iarnă tot vor apărea probleme

Bucureștenii au rămas, din nou, fără apă caldă. Termoenergetica avertizează: conductele sunt vechi, iar la iarnă tot vor apărea probleme. Ce zone din Capitală sunt afectate de lipsa apei calde.

Bucureștenii au rămas, din nou, fără apă caldă. Termoenergetica avertizează: conductele sunt vechi, iar la iarnă tot vor apărea probleme.

Vedem și noi situația sau mai bine zis…o simțim pe pielea noastră. Dacă toată vara am strâns din dinți și am făcut duș cu apă rece (că tot ni se spune că e atât de sănătos), deja vine toamna și lucrurile tot nu se îmbunătățesc. Ce a declarat Termoenergetica despre lipsa apei calde din București, potrivit Digi24.

Bucureștenii au rămas, din nou, fără apă caldă

Una caldă…mai multe reci, cam asta este situația din Capitală în ceea ce privește apa caldă. Este un lucru foarte raaaar.

Sute de blocuri din Sectorul 2 și Sectorul 6 au rămas fără apă caldă, dar și alte zone punctuale din Capitală. Oamenii s-au săturat să facă duș cu apă rece.

De asemenea, și Sectoarele 1, 3 și 5 sunt afectate de avarii, iar oamenii nu au apă caldă sau urmează ca apa caldă să fie oprită.

Recomandăm și: EXCLUSIV De ce sunt acum probleme cu apa caldă în București. Răspunsul Termoenergetica

Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, a explicat de ce există această situație în București. Astfel, există avarii punctuale în oraș, iar din această cauză zonele menționate mai sus vor rămâne fără apă caldă „câteva zile”.

Termoenergetica se pregătește pentru sezonul rece și încearcă să identifice cât mai multe spărturi în conductele vechi de 50 – 60 de ani, unde s-au făcut reparații puține pe parcursul anilor, a declarat Claudiu Crețu.

Sute de blocuri vor fi afectate de aceste avarii, care funcționează în parametri deficitari și unde temperatura apei va crește de la o zi la alta.

„Azi pentru unele sau mâine pentru mare parte, parametrii vor fi conform contactului”, a declarat directorul general al Termoenergetica, conform sursei citate.

Acești parametri vor crește treptat. Explicația? Rețeaua este veche și nu ar suporta trecerile bruște de temperatură și de presiune.

Claudiu Crețu a declarat că majoritatea acestor blocuri afectate de avarii vor primi apă caldă în 24 de ore.

Termoenergetica avertizează: conductele sunt vechi, iar la iarnă tot vor apărea probleme

Directorul general al Termoenergetica a fost întrebat cum va arăta situația la iarnă. El a spus că apa caldă și căldura vor funcționa bine, în cea mai mare parte.

Recomandăm și: Ședință CGMB. Primăria Capitalei a primit acordul să cumpere activele ELCEN. Valoarea acestora se ridică la 1 miliard de lei

Dar…pentru că tot timpul există un „dar”, vor apărea probleme în capetele de coloană ale unor puncte termice. Crețu speră ca probleme să fie minore, de doar câteva zile.

„Spărturi vor apărea, sunt conducte foarte vechi, e nevoie de investiții consistente”, a declarat Claudiu Crețu.

Directorul Termoenergetica a explicat că doar 15 kilometri de rețea din cei 1.000 au fost reabilitați până în prezent, în luna septembrie 2021.

Fondurile sunt insuficiente, iar Termoenergetica speră la fonduri europene. Cu fonduri de 300 de milioane de euro ar putea să fie înlocuiți 200 de kilometri de rețea, a mai declarat Claudiu Crețu.

Probleme apar în procent de 5-10% la blocurile pe care le operează Termoenergetica.

„Majoritatea vor avea condiții bune, dar punctual vor mai fi probleme”, a declarat directorul general al companiei, potrivit sursei citate.

Cookies