Bucureștenii au început să folosească mai mult transportul public de suprafață. S-au cumpărat cu 30% mai multe abonamente și călătorii STB, față de începutul anului trecut

03 mai 2023
938 afișări
Bucureștenii au început să folosească mai mult transportul public de suprafață. S-au cumpărat cu 30% mai multe abonamente și călătorii STB, față de începutul anului trecut
Bucureștenii au început să folosească mai mult transportul public de suprafață. S-au cumpărat cu 30% mai multe abonamente și călătorii STB, față de începutul anului trecut. Sursa foto: Facebook/ STB

Viceprimarul Capitalei transmite că, în prima parte a anului 2023, bucureștenii au început să folosească mai mult transportul public de suprafață. Față de începutul anului trecut, au fost cumpărate cu 30% mai multe abonamente și călătorii STB. Astfel, încasările Societății de Transport București au crescut cu aproape 25%, spune Stelian Bujduveanu.

Bucureștenii au început să circule mai mult cu tramvaiele, autobuzele și troleibuzele STB

În anul 2023, bucureștenii au ales să meargă mai mult cu transportul public de suprafață, anunță Stelian Bujduveanu pe Facebook.

În primele luni ale anului 2023, au fost achiziționate cu 30% mai multe abonamente și călătorii STB, față de începutul anului trecut.

Viceprimarul Capitalei spune care sunt motivele acestei creșteri:

Achiziția de noi mijloace de transport în comun, digitalizarea plăților și instituirea unui regulament clar pentru locurile publice de parcare din Capitală sunt doar câteva măsuri care încurajează utilizarea transportului public.

Câte abonamente și călătorii au fost vândute în primele trei luni ale acestui an:

  • 614.288 abonamente STB,
  • 10.355.315 călătorii STB.

Încasările la nivelul STB au crescut cu aproape 25%

Conform datelor deținute de STB, în primele trei luni ale anului 2023 au fost cumpărate peste 614 mii de abonamente și peste 10 milioane de călătorii, față de 462 de mii de abonamente și 7,8 milioane de călătorii în aceeași perioadă a anului trecut (ianuarie-martie). Astfel:

  • Vânzarea abonamentelor a crescut cu 32,73%;
  • Vânzarea călătoriilor a crescut cu 31,66%.

Încasările la nivelul STB au crescut cu aproape 25%. De la 53 de milioane de lei în primele 3 luni ale anului trecut, la peste 66 de milioane de lei în aceeași perioadă a acestui an.

De asemenea, și activitatea de control în mijloacele de transport public s-a îmbunătățit în 2023. Cei care au călătorit fraudulos au fost amendați, fiind încasați 1,5 milioane de lei, față de 1,4 milioane de lei.

Modernizarea transportului public continuă și în 2023

Măsurile pentru modernizarea transportului public continuă și în 2023, fiind în curs următoarele:

  • Achiziții pentru noi mijloace de transport în comun: 100 de autobuze electrice, 22 de troleibuze, microbuze electrice și o consultare de piață pentru alte 250 de tramvaie;
  • Reabilitarea a 50 de km de linie de tramvai;
  • Instituirea de noi benzi unice;
  • Adăposturi și panouri de informare digitale pentru stațiile STB.

Cookies