Bucureştenii au fugit de-acasă de sărbători cu până la 5.000 de euro. VEZI DESTINAȚIILE PREFERATE

de:
26 dec. 2010
0 Afișari
Bucureştenii au fugit de-acasă de sărbători cu până la 5.000 de euro. VEZI DESTINAȚIILE PREFERATE

Sărbătorile din acest an îi scot pe bucureşteni din oraş. Aproximativ 75.000 au apelat la agenţiile de turism pentru destinaţiile de vacanţă. Cele mai căutate au fost staţiunile interne, pentru care au optat 60.000 de bucureşteni.

„Cei mai mulţi bucureşteni au ales pachetele de turism montan în zonele Valea Prahovei, Predeal, Poiana Braşov, Bran-Moieciu. Pe locul doi au fost staţiunile balneare: Călimăneşti -Căciulata, Olăneşti, Băile Herculane. Au fost căutate şi pachetele de turism rural, în Apuseni, Maramureş, Bucovina. Cerere a fost şi pentru litoral. Aici sunt deschise la ora actuală 86 de hoteluri, iar gradul de ocupare pentru sărbători depăşeşte 50%”, a declarat pentru B365.ro, Traian Bădulescu, consultant turism.

Destinaţiile externe au atras doar 15.000 de bucureşteni. Cei mai mulţi au ales Austria, Bulgaria, Franţa, Spania sau Italia. Au fost şi câţiva dispuşi să scoată câteva mii de euro de persoană pentru o vacanţă de lux. În topul preferinţelor sunt Republica Dominicană, Finlanda, Cuba, Brazilia, Mauritius, Maldive, Caraibe sau Bora Bora.

„Pentru Mauritius, Seychelles, Maldive sau Bora Bora sau pentru destinaţii îndepărtate precum Thailanda, Mexic, pachetul turistic depăşeşte 2000 de euro de persoană, putând ajunge la 5000 de euro de persoană. La fel in cazul croazierelor.
De asemenea, pentru hoteluri de 5 stele din Dubai sau Egipt s-a putut ajunge la 2000 de euro de persoaăa cu transport cu avionul inclus. Aceste pachete cuprind transport cu avionul, transfer, cazare, pensiune completă (3 mese pe zi), demipensiune sau all inclusive, după caz, respectiv cina festivă de revelion”, a explicat Traian Bădulescu.

În acest an au fost solicitate mai mult destinaţii calde, precum Egipt ţi Dubai, iar pe Austria, cererea a fost la fel de mare ca şi anul precedent.

Vacanţa de sărbători i-a costat pe bucureşteni între 150 şi 5.000 de euro

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, un bucureştean a cheltuit în acest an minim 150 euro, pentru anumite oferte de turism intern sau Bulgaria, şi maxim 5000. Media este însă de 500 de euro de persoană pentru un pachet turistic

”Pe turism intern media este de circa 300 de euro de persoană, iar pe extern, de circa 700 de euro, dar în acest caz este inclus de obicei şi transportul, de cele mai multe ori cu avionul”, a precizat consultantul în turism.

Deşi preţurile au fost mai mici decât anul trecut, încasările agenţiilor de turism au scăzut în acest an. Asta şi pentru că numărul bucureştenilor care pleacă în vacanţă în acest an a stagnat. Faţă de 2009, în acest an, încasările au scăzut cu 15%.

Cookies