Bucureştenii au cele mai mari salarii din ţară, iar tendinţa este de creştere

de:
06 apr. 2011
0 Afișari
Bucureştenii au cele mai mari salarii din ţară, iar tendinţa este de creştere

Diferenţa dintre un salariat plătit cu media pieţei în Bucureşti şi unul din Călăraşi: peste 1.800 de lei. Acestea sunt extremele pieţei muncii din România, scrie gandul. info

O familie medie din statisticile româneşti avea venituri, în ultimul trimestru din 2010, de 2.308 lei, în creştere cu 3,4% faţă de al treilea trimestru al aceluiaşi an. Ponderea salariilor în bugetul unei gospodării este în scădere şi reprezintă numai 48,6% din totalul veniturilor, în timp ce banii proveniţi din prestaţii sociale depăşesc un sfert din câştigurile lunare ale unei familii.

Mâncarea şi băuturile nealcoolice reprezintă principala cheltuială a unei familii de români, 40,8% din fondurile destinate consumului fiind canalizate în această direcţie. O altă cheltuială cu o pondere semnificativă în bugetul unei gospodării, de 16,6%, o reprezintă încălzirea locuinţei.

Fondurile destinate mersului în cafenele şi restaurante precum şi cele destinate educaţiei se cifrează la numai 2% din totalul banilor alocaţi consumului lunar, iar investiţiile sunt cel mai nesemnificativ capitol din bugetul unei familii autohtone, spune statistica.

Cookies