Bucureştenii au blocat centrul Capitalei pentru a vedea luminiţele

de:
07 dec. 2012
5 Afișari
Bucureştenii au blocat centrul Capitalei pentru a vedea luminiţele

Ca în fiecare an, bucueştenii au ieşit cu maşina să vadă luminiţele de Crăciun. Aşa se face că unii şoferi au aşteptat şi câte o oră în trafic. 

Pentru a se crea o lume magica a Craciunului, piaţeta de vizavi de Universitate a fost decorata cu zece tone de cetina, cu peste 3.000 de becuri colorate si cu aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase.

Astfel, toţi vizitatorii, indiferent de varsta, sunt asteptati la targul de Craciun din Piaţa Universităţii unde, pe langa cele 65 de casute decorate de sarbatoare, a fost amplasat un brad de 17 metri, impodobit cu 2.500 de becuri galbene si 600 de lucrari de arta ce formeaza un puzzle. In varful bradului, doi ingeri vestesc nasterea lui Iisus.
Nu lipsesc nici sania cu reni, Casa lui Mos Craciun si un carusel pentru cei mici. De asemenea, tot aici vor avea loc o serie de concerte, precum si o campanie umanitara „Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun”.

Toti copiii sunt asteptati sa descopere povestile din Casa lui Mos Craciun. Zane, spiridusi si alte personaje dragi lor vor crea o atmosfera magica, in care cei mici vor recita Mosului poezii, vor desena si colora.

In cadrul Bucharest Christmas Market, mesterii populari vor imbia trecatorii cu obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale. Nu vor lipsi nici obiectele si podoabele specifice Craciunului, precum globurile pictate manual, coronitele din crengute de brad, ghirlandele si lumanarile parfumate.

Există chiar şi un centru de adopţie a câinilor comunitari, care i-a atras încă de la inagurare pe cei mici.

Targul va mai oferi doritorilor produse gastronomice traditionale, turta dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere si produse apicole, carnati, toba, pastrama etc.

Diverse specialitati pot fi cumparate si de la cele doua trasuri prezente in locatie, similare celor din marile targuri europene. Produsele pot fi gustate alaturi de vin fiert, servit in cani speciale, pe care vizitatorii le pot lua acasa drept suvenir.

Bucharest Christmas Market a fost amenajat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie. Evenimentul se va desfăşura in perioada 5 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013.

Loredana, Taxi si Bere Gratis pe scena din Piata Universitatii

In perioada mentionata, pe scena amplasata in Piata Universitatii, vor sustine spectacole ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri, artisti consacrati si trupe cunoscute. Intrarea este libera.

Printre interpretii de muzica populara prezenti in cadrul evenimentului „Bucharest Christmas Market” se numara Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Gelu Voicu, Lavinia Goste, Marius Zorila si Orchestra Nationala de Tineret, fiind invitati de asemenea Loredana si Agurida, Calin Geambasu band, baletul Edi Stancu, Narcisa Suciu, Paula Seling, Ducu Bertzi, DJ Project si Adela Popescu, Taxi, Bere Gratis, Provincialii si multi altii.

Pentru a veni in sprijinul copiilor fara posibilitati materiale, toti vizitatorii targului sunt asteptati la Casa lui Mos Craciun, unde se vor putea dona jucarii si carti. Campania se va derula pentru al treilea an consecutiv, sub titulatura „Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun…”.

Pentru prima data, Bucurestiul este inclus in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa – Christmas Markets, fiind oficial un membru al acesteia.

Cookies