Bucureștenii așteaptă tot mai mult după metrou. Ce explicație oferă Metrorex

21 iul. 2022
1650 Afișari
Bucureștenii așteaptă tot mai mult după metrou. Ce explicație oferă Metrorex

Bucureștenii așteaptă tot mai mult după metrou și sunt nevoiți să stea înghesuiți pe peron. Metrorex a transmis, joi, că timpii tot mai mari de așteptare din stații cresc din cauza diminuării serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport SA.

Bucureștenii așteaptă tot mai mult după metrou. Metrorex se scuză

Metrorex a anunțat joi, 21 iulie 2022, într-un comunicat de presă, că intervalul mediu de succedare a trenurilor de metrou pe toate magistralele se menține la circa 10 – 14 minute.

Joi, circulația trenurilor la metrou se desfășoară cu 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat.

„Creșterea timpilor de așteptare în stații este determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare”, explică Metrorex.

Perioada aceasta, Metrorex asigură activitățile de curățenie în vagoane după retragerea trenurilor din circulație, între orele 23:00 – 05:00 și în timpul programului de circulație în situații care necesită salubrizarea de urgență.

„Utilizatorii metroului sunt în permanență informați cu privire la modificările din programul de circulație a trenurilor atât în stații, cât și prin intermediul website-ul:www.metrorex.ro. Metrorex face în permanență eforturi pentru remedierea situației și prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat!”, a mai spus compania.

Vineri, 15 iulie 2022, au fost înregistrate primele întârzieri la metrou, după ce unele trenuri au fost retrase din circulație. La acea dată, Metrorex declara că, din 82 de trenuri de metrou, vor mai circula doar 43.

Schimbare la Metrorex

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că până la sfârșitul anului vrea să schimbe atât Consiliul de Administrație, cât și directorul general al companiei Metrorex. Această schimbare majoră ar urma să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex, conform news.ro.

Sorin Grindeanu a declarat că directorul general al Metrorex şi Consiliul de Administrație sunt răspunzători pentru:

  • întârzierile de la metrou;
  • tot mai puține trenuri sunt scoase pe traseu.
Cookies