Bucureștenii asistă la desființarea Parcului Grozăvești. Petiție pentru salvarea spațiului verde, creată de un grup civic

12 aug. 2022
1179 Afișari
Bucureștenii asistă la desființarea Parcului Grozăvești. Petiție pentru salvarea spațiului verde, creată de un grup civic
Sursa foto: Facebook/ Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești

Mai mulți bucureșteni care locuiesc lângă Parcul Grozăvești și care asistă neputincioși la desființarea acestuia au decis să se organizeze într-un grup civic: „Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești”. Cetățenii din cartier au creat o petiție prin care cer Guvernului, Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 6 să salveze Parcul Grozăvești.

Grupul de Inițiativă Civică luptă pentru reîntregirea Parcului Grozăvești și pentru salvarea acestuia din calea betonării.

Petiție pentru salvarea Parcului Grozăvești

Grupul civic „Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești” roagă Primăria Municipiului București și Guvernul României să transfere în proprietatea Municipalității și în administrarea Primăriei Sectorului 6, terenul din Parcul Grozăvești, care în prezent se află în proprietatea statului și este administrat de SRI.

Totodată, inițiatorii petiției roagă Primăria Capitalei să ajute PS6 în procesul pentru recuperarea parcelelor din Parcul Grozăvești. Acestea au fost retrocedate abuziv și sunt deținute în prezent de dezvoltatorii imobiliari. În urma procesului, parcul va fi reîntregit, iar terenul își va păstra funcțiunea de spațiu verde (neconstruibil), așa cum apare în Planul Urbanistic General, aflat în vigoare.

„Vrem să reîntregim Parcul Grozăvești și să-l salvăm din calea betonării”

Bucureștenii din cartier nu au suficiente spații verzi sau locuri de joacă pentru copii care să fie aproape de casă:

„Poate că și tu ai copii și îți imaginezi cât de greu este să nu îi poți duce la un loc de joacă într-un parc aproape de casă. Sau poate că, pur și simplu, te-ai săturat de aglomerația din extrem de puținele parcuri din București și îți dorești să avem în capitală mai multe oaze verzi în care să te poți relaxa la umbră, să socializezi, să alergi sau să scoți cățelul la plimbare”, potrivit petiției inițiată de Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești.

Aflat la doi pași de stația de metrou Politehnica, Parcul Grozăvești ar putea să devină o oază de verdeață pentru mulți bucureșteni.

„Cu toate acestea, de aproape 20 de ani stă în paragină. Este timpul să ne luăm parcul înapoi, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie să punem presiune pe instituțiile publice cu ajutorul acestei petiții”, transmite grupul civic.

Peste 560 de persoane au semnat petiția. O poți semna și tu AICI.

Context

49 de copaci din Parcul Grozăvești din București au fost tăiați în luna martie, în mod ilegal, de pe un teren aflat în proprietate privată. Primăria Capitalei a declarat că arborii au fost retezați fără aviz, iar proprietarul terenului a trebuit să plătească o amendă „imensă” de 4900 de lei.

„AVEM NEVOIE DE ACEST PLĂMÂN VERDE CA DE AER!”, transmite grupul civic.

Cookies