Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură înainte de Crăciun. Grevă spontană la trei centrale termoelectrice

24 dec. 2021
304 afișări
Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură înainte de Crăciun. Grevă spontană la trei centrale termoelectrice
Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură înainte de Crăciun. Grevă spontană la trei centrale termoelectrice

O grevă spontană a pornit în această dimineață la trei centrale termoelectrice din București. Acest lucru a dus la lipsa de alimentare cu agent termic a unor blocuri din Capitală. Angajații CET au nemulțumiri pe care doresc să le exprime conducerii.

Vineri dimineață, 24 decembrie 2021, la trei din cele mai importante termocentrale din București, a izbucnit o grevă spontană. Astfel că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură, în Ajun de Crăciun. Angajații sunt nemulțumiți de condițiile de muncă pe care le au.

Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și caldură

Fiind nemulțumiți de condițiile de muncă avute, angajații de la CET Sud, Grozăvești și Progresul, si-au oprit activitatea și au început greva. Aceștia doresc să negocieze contractele de muncă, în mod special partea salarială, condițiile de muncă și programul de activitate pe care îl au.

Greva spontană a pornit astăzi, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Circa 1.000 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură. Numărul acestora este posibil să crească deoarece în acest moment agentul termic nu mai este livrat atât pe rețeaua principală, cât și pe cea secundară.

Care sunt nemulțumirile angajaților

Președintele sindicatului CET, Cristian Popescu a declarat pentru Antena 3, că în jur de 100 de persoane au intrat în greva care va dura 24 de ore, începută ieri după-amiază.

Nemulțumirile sunt legate de program, condițiile de muncă și de partea salarială. Există angajați ce au lucrat chiar și ture de câte 24 de ore, pentru a distribuii agentul termic către bucureșteni. Angajații nu beneficiază în momentul de față de sporturi pentru turele lungi pe carele lucrează.

Veniturile unui angajat CET variază între 3.000-3.500 de lei pe lună. Acestea nu au mai fost majorate din anul 2019, din această cauză se dorește negocierea acestora. Angajații consideră că cei din conducere au un mod arogant de a negocia și că sunt lipsiți de empatie față de muncitori.

Până la acest moment oficialitățile ce se ocupă de furnizarea și livrare agentului termic nu au dat declarații despre această situație.  Angajații așteaptă negocierile pentru a pune capăt grevei. În acest moment peste 10% din blocurile din București nu beneficiază de agent termic.

 

 

 

Cookies