Bucureştenii ar putea plăti întreţinerea în rate lunare egale, indiferent de anotimp

de:
30 dec. 2010
0 Afișari
Bucureştenii ar putea plăti întreţinerea în rate lunare egale, indiferent de anotimp

Aleşii municipalităţii motivează că, în acest fel, facturile mari aferente lunilor de iarnă nu vor mai fi uriaşe deoarece costul se va împărţi proporţional şi numărul restanţierilor la asociaţie va scădea considerabil.

Dacă propunerea reprezentanţilor primăriei Capitalei se va materializa, suma lunară pe care ar urma să o platească o familie de patru persoane la un apartament de două camere ar fi, în medie, în jur de 200 de lei, atât vara, cât şi iarna, scrie incont.ro.

Propunerea este deocamdată în stadiul de discuţii între consilierii generali ai municipiului Bucureşti, o decizie în acest sens urmând să fie luată în luna martie 2011. Tot atunci aceştia ar trebui să stabilească şi cum ar urma să fie făcută regularizarea pentru cei care plătesc în plus sau mai puţini bani.

Modelul pe care intenţionează să îl implementeze administraţia locală în privinţa plăţii utilităţilor este preluat din alte oraşe europene, care folosesc un sistem binom pentru a achita întreţinerea, adică acelaşi pret, indiferent de anotimp.

Cookies