Cum rişti să mori strivit de gard în Bucureşti

de:
20 apr. 2011
1 afișări
Cum rişti să mori strivit de gard în Bucureşti

Dacă ai ghinionul să locuieşti sau să lucrezi în Sectorul 5, îţi rişti sănătatea şi chiar viaţa exponenţial mai mult decât în alte sectoare. Motivul? Administraţia locală de aici nu reacţionează în niciun fel la reclamaţiile cetăţenilor privind situaţii potenţial periculoase.

Bucureştenii care trec prin apropierea Parcului Romniceanu, din Sectorul 5, mai precis pe strada Alexandru Vitzu, colţ cu strada Căpitanul Vijelie, îşi pun zilnic viaţa în pericol din cauza zidului de beton ce stă să cadă peste trotuar. Improvizaţiile făcute constau doar în sprijinirea gardului greoi cu câţiva şpalieri de lemn şi fier. Situaţia a rămas neschimbată de foarte mulţi ani.

Deşi reporterii B365.ro au adus la cunoştinţa autorităţilor, de câteva săptămâni, faptul că zidul este un real pericol pentru siguranţa trecătorilor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5, pe raza căruia se află „monstrul”, nu au mişcat un pai. Vezi foto.

O problemă similară a fost, până de curând, şi în Sectorul 1 al Capitalei, pe strada Ion Ionescu de la Brad nr.4. Zidul de beton, ce împrejmuieşte Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Pomicultură Băneasa, prezenta pe alocuri porţiuni care abia mai stăteau în picioare, constituind de asemenea un pericol pentru pietoni.

În urma reclamaţiei făcute de reporterii B365.ro la Primăria Sectorului 1, gardul neconform a fost dărâmat, iar în locul lui s-a construit un zid de beton nou. Cele cinci plăci degradate de la intrarea în sediul instituţiei au fost reconstruite pe o porţiune de aproximativ zece metri lungime. „A fost somat proprietarul şi acesta nu s-a conformat. Prin urmare, am procedat la dezafectarea gardului, costurile urmând să fie imputate proprietarului (n.r. – Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Pomicultură Băneasa)”, a precizat pentru B365.ro Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, proprietarii de imobile sunt responsabili pentru întreţinerea curţilor până la limita de proprietate cu domeniul public, inclusiv gardurile care înconjoară incinta.

La sfârşitul lunii martie, un constănţean a murit pe loc după ce o porţiune de 80 de metri de gard s-a desprins din zidul Cimitirului Central, culcând la pământ şi un stâlp de electricitate din beton. Deşi administratorul cimitirului a susţinut că a efectuat lucrări de consolidare în urmă cu numai un an, şeful Inspectoratului în Construcţii a apreciat că zidul se afla într-o stare avansată de coroziune. Ancheta autorităţilor în acest caz a stabilit ca Primăria Constanţa şi administratorul cimitirului să fie amendaţi cu câte 5.000 de lei fiecare pentru că nu au constatat la timp gradul avansat de degradare al gardului împrejmuitor .

Cookies