Bucureșteni supărați pe „Străzi Deschise”. În weekend, e restricționat traficul pe Aleea Circului. Riveranii, furioși că nu vor avea acces la locurile de parcare din zonă

09 iun. 2023
4126 Afișari
Bucureșteni supărați pe „Străzi Deschise”. În weekend, e restricționat traficul pe Aleea Circului. Riveranii, furioși că nu vor avea acces la locurile de parcare din zonă
Bucureșteni supărați pe „Străzi Deschise”. În weekend, e restricționat traficul pe Aleea Circului. Riveranii, furioși că nu vor avea acces la locurile de parcare din zonă. Foto simbol: Unsplash

În urma organizării evenimentului „Străzi Deschise – București Promenadă Urbană” din acest weekend, traficul pe Aleea Circului va fi restricționat, conform unui anunț făcut de Primăria Capitalei. Locuitorii din acea zonă sunt indignați din cauza acestei hotărâri pentru că nu vor mai avea acces la locurile de parcare de reședință sau la cele plătite.

Locuitorii din zona Aleeii Circului sunt revoltați din cauza restricționării accesului la locurile de parcare. „Străzi deschise” va avea loc între 10-11 iunie

Bucureștenii care locuiesc în zona Aleea Circului au primit un anunț de la Primăria Municipiului București pentru a-i înștiința cu privire la organizarea evenimentului „Străzi Deschise” pe segmentul de drum dintre Șoseaua Ștefan cel Mare și Circul de Stat.

O doamnă și-a exprimat nemulțumirea față de acest eveniment pe grupul de Facebook „Sector 2 – Informații și dezbateri”, spunând că nu este plăcut ca locuitorilor din această zonă să le fie restricționat accesul la locurile de parcare de reședință și la cele plătite la Primărie.

Locuitorii sunt dezamăgiți de punerea în practică a acest idei, având în vedere că în cartierele mici se găsesc foarte greu locuri de parcare.

Acesta este mesajul postat de doamna M. N. pe Facebook:

Bună ziua! Nu știu cine a venit cu ideea de a face promenadă urbană în cartiere în care abia găsești locuri de parcare. Cum să restricționezi oamenii de la câteva blocuri din zona Ștefan cel Mare și Circ ca să nu mai parcheze în zona de reședință, inclusiv pe locurile plătite de la Primărie?! Timp de aproape 3 zile!!!

Nu e nimic plăcut și sincer trebuia gândit mai bine proiectul astfel încât să se ofere soluții alternative de a parca în zonă (terenul de la Circ, parcările de la clădirile nou construite din zonă etc). Toți locatarii de pe Aleea Circului sunt dezamăgiți de punerea în practică a acestei idei.

Poate era de înțeles dacă se și făcea efectiv ceva, vreun eveniment artistic, teatru, muzică… dar nu e nimic. Ne pierdem timpul și nervii.

Pe afișul distribuit de PMB se anunță:

Pentru buna desfășurare a activității și amenajarea spațiului, vă rugăm să eliberați locul în care sunteți staționat.

Parcarea în această zonă este restricționată începând de vineri, 9 iunie, ora 22:00, până luni 12 iunie 2023, ora 01:00.

Oamenii s-au împărțit în două tabere

Oamenii s-au împărțit în două tabere în secțiunea de comentarii. Unele persoane susțin punctul de vedere exprimat de autoarea postării, alții nu văd o problemă atât de mare în faptul că șoferii sunt nevoiți să-și mute mașinile timp de aproape trei zile:

  • „Locatarii ar putea folosi cele două linii de tramvai, o linie de metrou, vreo 6 linii (sau chiar mai multe, că nu apar pe hartă cum trebuie la ora asta) linii de autobuz. Trotinete, biciclete, propriile picioare. E vorba de 2 zile și 3 ore (aproape 3 zile 😂), nu e permanent (din păcate).” – T. D.
  • „Rolul cartierului nu este ca tu să-ți parchezi mașina sau mașinile, ci ca să trăiască oamenii în el.” – G. V.
  • „Orice plan de genul acesta este binevenit și ar putea fi apreciat de toată lumea dacă ar fi organizat astfel încat să nu pună pe nimeni în dificultate. Celor care se solicită să mute mașina din locul de parcare plătit ar trebui să li se ofere locuri de parcare alternative, pentru a compensa acest impediment.” – I. G.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies