“Bucureșteni, nu aruncaţi la întâmplare brazii de Crăciun!” În sectoarele 2 și 3,, se strâng gratuit în anumite zile din ianuarie

04 ian. 2023
183 Afișari
“Bucureșteni, nu aruncaţi la întâmplare brazii de Crăciun!” În sectoarele 2 și 3,, se strâng gratuit în anumite zile din ianuarie
“Bucureșteni, nu aruncaţi la întâmplare brazii de Crăciun!” În sectorul 2, se strâng gratuit în anumite zile din ianuarie | Sursa foto: Unsplash

Știți cum e: împodobitul bradului de Crăciun e bucurie și frenezie, mai complicat e cu despodobitul și, în caz de brad verde, natural, cu aruncatul.

Împodobește, mamă, bradul, apoi despodobește-l și fă ceva cu el!

Undeva prin prima săptămână din ianuarie apare pentru prima dată gândul că, totuși, trebuie să-ți faci curaj „desfaci” bradul, o operațiune care poate să pară inuman de dificilă: adunat de pe crenguțe glob cu glob, lumini și luminițe, beteală, ornamente, puse toate și fiecare în cutiile lor sau pe unde le-o mai ține fiecare restul de 11 luni și ceva din an.

În tot acest proces, zboară ace verzi și din brazii artificiali, darămite din cei naturali și tăiați, care dau ceva semne de oboseală încă de pe undeva din săptămâna dintre Crăciun și Revelion.

Să presupunem că toți acești pași au fost parcurși cu nesperat succes și a că a mai rămas ultimul, care poate fi și cel mai dificil: aruncarea bradului. Sigur, probabil că toți am văzut, la viețile noastre, cum mai zboară pe geam, de undeva de la etaj, un fost brad de Crăciun. Aceasta, evident, NU este o idee bună.

Am mai văzut și brazi uscați azvârliți complet aiurea printre blocuri, să te împiedici de toată apusa glorie lucitoare a sărbătorilor de iarnă. Nici aceasta nu e o idee grozavă. În sectoarele 2 și 3 din București, primarii și primăriile fac apel la descotorosit responsabil de brazii de Crăciun.

Cum și de unde se adună brazii de Crăciun din S2 și S3

Primarul sectorului 2, Daniel Băluță, anunță, într-o postare pe Facebook, că brazii for fi ridicați în anumite zile din următoarea perioadă:

Am vorbit cu operatorul de salubritate şi, în zilele de 7 și 8 ianuarie, respectiv 14 și 15 ianuarie, începând cu ora 08:00, va strânge gratuit brazii depozitați în punctele de ridicare a fracției uscate, cu mașini pregătite să transporte doar bio-deșeu. Vă rugăm să nu lăsați podoabe sau resturi de beteala/ornamente în brazi. Brazii vor fi tocați și vom folosi amestecul în compost/îngrășământ natural pentru spațiile verzi și parcuri.

La rândul său, Primăria Sectorului 3  face apel la bucureșteni să depoziteze brazii lângă ghenele de gunoi:

Pentru cei care au început să despodobească brazii, modul în care debarasăm acești brazi este același ca în anii trecuți. Îi depozităm, pe cât posibil grupat, în zona ghenelor de gunoi, iar colegii de la Direcția de Salubritate care adună resturile vegetale îi vor ridica. Foarte important, NU îi depozitați pe domeniul public, la întâmplare. Informații suplimentare se pot obține de la colegii noștri de la Salubritate la următoarele numere de telefon: 0720.777.511, 0720.777.512, 0720.777.513, 0720.777.514 și 0720.777.515.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies