Bucureșteni din Sectorul 5 cer ca STB să trimită Imperio și pe la ei prin stație. Adică tramvaie noi pe linia 32. „Promise din primăvară, au cam uitat să apară”

22 mai 2023
6964 Afișari
Bucureșteni din Sectorul 5 cer ca STB să trimită Imperio și pe la ei prin stație. Adică tramvaie noi pe linia 32. „Promise din primăvară, au cam uitat să apară”
Tramvai Astra Imperio pe linia 32, retrăgându-se la Depoul Alexandria. Fără călători. Sursa foto: B365.ro

Mai mulți bucureșteni din Sectorul 5 își doresc tramvaie noi – Imperio – pe linia 32. „Promise din primăvară, au cam uitat să apară”, spun oamenii care au creat și un eveniment pe Facebook.

Bucureșteni din Sectorul 5 cer ca STB să trimită tramvaie Imperio și pe linia 32

Evenimentul despre care vorbim se numește „Joi dorim tramvaie noi pe linia 32” și a fost creat de comunitatea „Esti din Sectorul 5, daca”.

Reprezentanții grupului de Facebook anunță că tramvaiele Imperio au fost promise din primăvara acestui an, dar încă nu circulă pe linia 32, singura linie de tramvai care face legătura între Sectorul 5 și Piața Unirii.

Astfel, ei cer ca joi, 1 iunie 2023, Primăria Capitalei prin STB să aducă tramvaie noi pe linia 32:

Promise din primăvară, au cam uitat să apară
Dorim ca pe 1 iunie, într-o joi, să avem tramvaie noi pe linia 32

La data de 27 ianuarie 2023, Viceprimarul Capitalei a anunțat că primele tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, iar din primăvară, următoarele 12 tramvaie vor circula pe linia 25 și alte 15 tramvaie ar trebui să circule pe linia 32 (capăt de linie Piața Unirii – capăt de linie Depoul Alexandria și retur).

Realitatea arată diferit de cum o prezenta Stelian Bujduveanu la începutul anului. În prezent, în București, din cele 100 de tramvaie cumpărate de municipalitate, 32 de tramvaie circulă deja pe liniile 41 și 25. Începând de sâmbătă, 20 mai 2023, au intrat în circulație primele 4 tramvaie Imperio pe linia 10. În total, 12 tramvaie noi vor fi introduse pe linia 10.

Tramvaiele Imperio nu au loc în toate peroanele de pe linia 32. Sunt necesare modernizări

Într-un comentariu pe Facebook, o doamnă spune că:

Din ce mi-a zis o doamnă controlor, nu le pot pune pe linia 32 deoarece nu au loc să întoarcă la Unirii, este prea lung. Trebuie să modifice bucla și mai apoi, dar când, Dumnezeu știe.

Așa este. În martie 2023, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că municipalitatea trebuie să înlocuiască mai multe peroane vechi și să modernizeze stațiile STB, astfel încât să aibă loc tramvaiele Imperio.

La acea dată, Nicușor Dan a transmis și lista peroanelor care urmează să fie modernizate, printre care se numără și cele de la Depoul Alexandria și Piața Unirii, capăt de linie al tramvaielor 32:

  • str. Ștefan Hepites (pe ambele sensuri de mers, pe Șos. Viilor, la intersecția cu str. Ștefan Hepites, Sectorul 5),
  • Piața Unirii (capătul de linie al tramvaielor 32, la intersecția Bd. Regina Maria cu Bd. Unirii și Splaiul Independenței, Sectorul 4),
  • Depou Alexandria (capătul de linie al tramvaielor 32, peron debarcare, în dreptul Depoului Alexandria, Sectorul 5),
  • Pasaj Colentina (pe Șos. Colentina, în bucla în care întorc tramvaielor liniei 21, Sectorul 2),
  • Piața Hurmuzachi (ambele sensuri de mers de pe Șoseaua Mihai Bravu, aflate în S2 și S3, la intersecția cu Bulevardul Basarabia și respectiv Calea Călărași).

Pe lângă noile Imperio, bucureștenii își doresc ca municipalitatea să schimbe și șinele de tramvai care sunt foarte vechi.

Cookies