Bucureșteni din IOR acuză Poliția Locală de exces de zel la protestul de la inaugurarea fântânilor lui Negoiță: Pe noi ne-a săltat rapid, dar nu mișcă să oprească incendiatori

03 iun. 2024
549 afișări
Bucureșteni din IOR acuză Poliția Locală de exces de zel la protestul de la inaugurarea fântânilor lui Negoiță: Pe noi ne-a săltat rapid, dar nu mișcă să oprească incendiatori
Bucureșteni din IOR acuză Poliția Locală de exces de zel la protestul de la inaugurarea fântânilor lui Negoiță: Pe noi ne-a săltat rapid, dar nu mișcă să oprească incendiatori | Sursa foto: Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan/Facebook

Fântânile artistice din Parcul IOR au fost inaugurate, în weekend, cu un protestl organizat de Grupul de Inițiativă civică IOR – Titan  și Greenpeace Romania, un protest față ce ceea ce mulți bucureșteni din zonă au numit, printre altele, „Kitch la puterea a 3”

Fântâni muzicale cu cântec în Parcul IOR

Organizația civică s-a opus amenajării fântânilor încă din faza de proiect, când reprezentanți ai Grupului de Inițiativă Civică IOR-Titan au spus, în ședința de Consiliu Local în care se discuta propunerea ui Robert Negoiță, că o astfel de investiție nu e necesară și nici nu ar aduce beneficii parcului, „și așa aglomerat și transformat în bâlci”.

La rândul lor, reprezentanți ai Greenpeace Romania au  atras atenția asupra efectelor nocive pe care o astfel de fântână o să o aibă pe termen lung asupra faunei și florei lacului:

Consilierii locali din alianța PSD-PNL-PB2020 nu au ținut cont de luările de cuvânt și au votat proiectul propus de Primarul Negoiță. Așa se face că astăzi, pe repede înainte, o lucrare care ar fi trebuit să dureze 2 ani, a fost inaugurată cu o săptămână înainte de alegeri și cu proteste din partea cetățenilor din sector. 

Una dintre marile probleme reclamate se referă la impactul asupra faunei:

Parcul IOR este casă pentru peste 26 de specii de păsări și toate vor fi afectate în mod negativ de aceste fântâni arteziene. De asemenea, fauna lacului va fi și ea afectată, iar rezultatele negative se vor vedea, din păcate, în scurt timp.

Bucureșteni din IOR: La lansarea hidoșeniei, Poliția Locală ne-a săltat rapid de pe mal

Azi, Grupul de Inițiativă civică IOR reclamă excesul de zel al Poliției Locale Sector 3:

Sâmbătă noaptea, la lansarea hidoșeniei electorale de pe lac, n-am fost doar pe apă, ne puteați găsi și pe mal. Dar ne-a săltat rapid Poliția Locală Sector 3, cum nu se mișcă niciodată să oprească incendiatori, ticăloși care găuresc arborii la rădăcini și-i otrăvesc, drujbari care taie copaci în toiul zilei, excavatoare care decopertează pământul, mașini parcate ilegal pe spațiul verde, grătare la negru cărora le explodează buteliile lângă locurile de joacă, tiribombe periculoase fără autorizație de funcționare.

Protestatarii din IOR mai spun că, acum, sunt acuzați de furt:

Nu, ei sunt plătiți din bani publici să apere fântâni arteziene muzicale ilegale, imorale și fără aviz de mediu. Și să ne acuze că am furat caiacele pe care le-am închiriat pentru acțiunea noastră de pe lac. Fiindcă, ce să vezi, în tot parcul nu se prea practică treaba aia cu oferit bon pe banii plătiți.

Fântânile muzicale din Parcul IOR, inaugurate în seara zilei de 1 Iunie

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat sâmbătă seara, fântânile de 20 de milioane lei de pe lacul din Parcul IOR. În timpul evenimentului, mai mulți cetățeni din Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan și Greenpeace Romania au protestat.

Pe lac, printre jeturile de apă și jocurile de lumini, s-au plimbat caiace cu mesaje precum: „Țeapă pe apă”, ”Lac distrus pe 4 milioane de euro” sau „Kitsch la puterea 3”. În același timp, pe aleea din jurul lacului, grupuri de cetățeni au ținut bannere pe care scria „Vrem parc natural, nu carnaval penal” sau „Adio natură, n-ar merge și o bordură?

Construirea fântânii din   Parcul IOR și a unei a doua în Parcul Teilor/ Brățării a aprobată, acum un an, de Consiliul Local al Sectorului 3. A fost propunerea primarului S3, Robert Negoiță.

Fântâna din IOR-Titan costă 20 milioane lei, iar cealaltă costă 10 milioane lei. 

Cookies