Frumoasele bucureştence, surprinse de fotografi pe străzile oraşului. GALERIE FOTO de La mulţi ani!

de:
08 mart. 2015
1 Afișari
Frumoasele bucureştence, surprinse de fotografi pe străzile oraşului. GALERIE FOTO de La mulţi ani!

Deşi am încheiat seria foto Bucureşti- Subiectiv prin Obiectiv, nu putem lăsa ziua de 8 martie nemarcată de imaginile celor pe care le iubiţi atât de mult: bucureştencele. Ne sunt prezentate astăzi de 14 fotografi din Capitala noastră- ca de obicei, în parteneriat cu Asociaţia Bucureştiul Meu Drag.

Click pe imagini pentru mărire.
Mai multe imagini de la fiecare fotograf, în Galeria Foto de mai sus.


“Dacă ai şti, doamna mea, ce mi-a lipsit. Mi-a lipsit doar atât: femeia ideală; femeia care într-adevăr pune stăpânire pe sufletul tău şi ţi-l transformă. Mi-a lipsit, într-un cuvânt, femeia care să-şi poată afla locul în istoria spirituală a unui spirit, în romanul cerebral al unei minţi.
Giovanni Papini- Un om sfârşit

ALEXANDRA BARBU

„Toată copilăria mea am băut cafea cu lapte dintr-o frumoasă ceaşcă de porţelan, cu flori roşii şi albastre. Mişcările mâinilor mamei, când mi-o punea înainte, erau atât de încetinite şi îmi sorbeau atât de curios sentimentul că această ceaşcă nu e un simplu obiect care putea fi schimbat, încât, fără să ştiu de ce, impulsurile mele de copil se armonizau şi-mi beam cafeaua aplecat cu grijă deasupra mesei. Nu obiectul mi se părea de preţ, ci sufletul mamei împrăştiat în lucruri. Această ceaşcă există, cred, şi astăzi, deşi mama a murit.”
Marin Preda- Cel mai iubit dintre pământeni 

CĂTĂLIN FUDULU

“-Mamă dragă, fă-mi şi mie o cafea!
-Ia mă rog!
-Te rog, mamă!
-Cafeaua nu-i pentru copii.
-De ce?
-Pentru că enervează.
-Atunci tu de ce bei?
-Fiindcă ajută digestia.
-Şi eu n-am digestie?
-Ai şi fără cafea.
-Şi tu ai nervi şi fără cafea, mamă dragă…”
Ionel Teodoreanu- La Medeleni 

DARIA VIRBANESCU

O mamă de băiat nu suportă să-și refuleze ura născută din gelozie, fiindcă ființa pe care a iubit-o și a îngrijit-o în fel și chip de când a născut-o și de dragostea căreia, la rândul ei, s-a bucurat pe de-a-ntregul, se dedică dintr-o dată altcuiva, ba încă unei femei, adică unei ființe de același sex cu ea, unei femei care n-a făcut încă nimic pentru obiectul iubirii ei și care totuși se simte îndreptățită să ceară orice; să suporte toate acestea și în plus să se bucure de eveniment și să o felicite din inimă, ba chiar s-o îmbrățișeze cu dragoste pe nou venită- iată o situație pe care nici diavolul însuși n-ar fi putut-o ticlui cu mai multă viclenie, ca să pună la încercare un erou!
Max Scheler- Omul Resentimentului

COSMIN TUDURAN

„E drept că nu ştiu nimic despre femei şi nici nu vreau să ştiu, fiindcă am jurat să nu mă sinchisesc de ele cât oi trăi. Dar, cu toate astea, sunt convins că unele femei te cuceresc pe loc, fie prin frumuseţea lor, fie prin cine ştie ce alte însuşiri; în schimb, altora trebuie să le dai târcoale vreo şase luni ca să le înţelegi farmecul; dar ca să dibui de la început o astfel de femeie şi să te îndrăgosteşti de ea, nu e de ajuns s-o priveşti şi să fii în stare de orice sacrificiu- pentru asta se mai cere un dar înnăscut.”
Dostoievski- Adolescentul

NICU BUCULEI

”Din fericire, eu nu mă învoiesc să mă las sfâşiat: femeia desăvârşită îl sfâşie pe cel pe care-l iubeşte… Le ştiu eu bine pe aceste amabile menade. O, ce mai fiară de pradă, primejdioasă, furişă, subpământeană! Şi toată vremea atât de plăcută! O femeie din acestea, micuţă, e în stare să răstoarne însuşi destinul.”
Friederich Nietzsche – Ecce Homo

CRISANTA MACIUCEANU


“Știam că minte. Îi făcea o oarecare plăcere să râdă de romantism, să fie lipsită de sentimentalism, prozaică, stoică, dar în adâncul sufletului era exact pe dos, idealistă, visătoare și profund atașată de tot ce verbal ironiza fiind mălăieț.”
Eseuri de îndrăgostit- Allain de Botton 

SORIN PANAIT


„Dacă o muiere doarme singură, noi, toți bărbații, suntem de vină”.
Zorba Grecul – Nikos Kazantzakis

IRINA CARA

“Femeii nu-i stă mintea la altceva, e o făptură bolnavă, ți-o spun eu, plângăcioasă. Dacă nu-i spui c-o iubești și-o dorești, se pune imediat pe plâns. Poate să nu te vrea deloc, poate să-i fie chiar scârbă de tine, poate să te trateze cu refuz, da’ asta-i altceva. Poate. Da-ntotdeauna, ăla care o vede e musai să și-o dorească imediat. Asta vrea sărmana, așa că trebuie să-i faci hatârul ăsta.”
Zorba Grecul – Nikos Kazantzakis

DOINA TRANDAFIR

“De obicei, o femeie care iubeşte de mai multe ori, dă bărbaţilor aceleaşi nume drăgălaşe, fără niciun scrupul de delicateţe, pentru că în dragoste, femeia nu are trecut. Ea trăieşte doar în prezent.”
Garabet Ibraileanu, Adela 

NECULAE JUNCU

„Avea un fel atât de nostim de a vorbi, de a râde, de a înţelege, de a nu înţelege, de a ridica ochii pentru a mă întreba, de a se opri din desen pentru a ghici, de a-şi relua lucrul şi de a spune da sau nu că aş fi stat o veşnicie să o ascult şi să o privesc.”  
Guy de Maupassant, Bulgăre de seu și alte novele  

GETA ANGHEL


„Femeia, prin nemișcare, înfrânge întotdeauna masculul. Oricât ar părea de paradoxal, „sedus” în sensul riguros, adică etimologic, este întotdeauna bărbatul; inițiativa lui activă se reduce la aceea de a se apăra de un câmp magnetic a cărui forță o va suferi de îndată ce va pătrunde în orbita lui. Despre ea se poate spune, nu atât că se dă, cât că face astfel încât să fie luată.”
Julius Evola- Metafizica sexului  

MIHAI ANDRIEŞ

Sunt femei care, în loc să facă să sufere mai mulți bărbați, așa cum e firesc, se concentrează asupra unuia singur până îl extermină. Acestea se numesc fidele.”
Anonim 

LUCIA SIMION

” El simţea bucuria rară pe care o pot da bărbaţilor când se ştiu ascultaţi, femeile, dar nu una din acele femei de spirit care, ascultând, vor să-şi asimileze ce aud ca să-şi îmbogăţească mintea şi, la vreo ocazie să reproducă cele auzite, sau care vor să adapteze propriului spirit cele elaborate în mica lor gospodărie spirituală, ci bucuria pe care o dau povestitorului femeile adevărate, înzestrate cu aptitudinea de a selecţiona şi a absorbi tot ce este mai bun din vorbele unui bărbat “
Război şi pace – Tolstoi  

ANDREI BERGHES

” Şi apoi, grădina asta e plină de femei! De când lucrez aici, le tot observ. Trei sferturi din ele nici n-au ce căuta prin locurile astea. Sunt sigur că fac un ocol ca să treacă pe aici. Ceea ce le atrage este armonia, perfecta organizare a spaţiului, aspectul său echilibrat, acest ceva de statornicie al său, pentru că, ştii, nimic nu iubesc ele mai mult pe lume decât lucrurile care le sugerează durata, stabilitatea. Degeaba se spune că doresc aventura, romanescul, sa fim serioşi! Ceea ce le trebuie lor este certitudinea că ziua de mâine va fi la fel ca cea de astăzi. De aceea îndrăgesc banii, pentru că ei reduc imprevizibilul la minimum. “
Văpaia – Henri de Regnier

Cookies