Bucureștencele din Sectorul 3 pot face gratuit testul Papanicolau la Hala Laminor. Campania se desfășoară până la sfârșit de octombrie

17 oct. 2023
1789 Afișari
Bucureștencele din Sectorul 3 pot face gratuit testul Papanicolau la Hala Laminor. Campania se desfășoară până la sfârșit de octombrie
Bucureștencele din Sectorul 3 pot face gratuit testul Papanicolau la Hala Laminor. Campania se desfășoară până la sfârșit de octombrie. Imagine simbol: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Femeile care au domiciliul în Sectorul 3 își pot face, în mod gratuit, Testul „Babeș Papanicolau”. Testările se fac într-o unitate mobilă de recoltare a fundației „Renașterea”, staționată în incinta complexului Hala Laminor.

În ce perioadă are loc campania

Primăria Sectorului 3 a anunțat că, în perioada 16 – 30 octombrie 2023, are loc o campanie de testare gratuită a femeilor, în incinta complexului Hala Laminor, situat pe Bd. Basarabia, nr. 256.

Femeile care locuiesc în Sectorul 3 vor fi testate gratuit cu testul „Babeș Papanicolau”.

Campania de testare se desfășoară cu suportul logistic al PS3 prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 3.

Programul de desfășurare a consultațiilor este între orele 9:00 – 12:00, de luni până vineri. Consultațiile vor fi efectuate exclusiv în baza unei programări telefonice ce poate fi făcută la nr. 0756.713.652.

Această inițiativă este despre grija pentru sănătate și conștientizarea importanței depistării din timp a cancerului de col uterin.

Campania de testare gratuită pentru femeile din Sectorul 3
Campania de testare gratuită pentru femeile din Sectorul 3. Sursa foto: Robert Negoiță/ Facebook

O altă campania de testare este desfășurată de ASSMB

Administrația Spitalelelor și Serviciilor Medicale București le-a informat pe bucureștence, prin intermediul paginii de Facebook, că au început înscrierile în cadrul proiectului „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”, derulat de ASSMB.

10.000 de femei vor putea beneficia de acest serviciu din cadrul proiectului, astfel: 3.000 pe anul 2023 și 7.000 pe anul 2024.

Femeile trebuie să aibă domiciliul stabil în Municipiul București sau viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de data aplicării în proiect. De asemenea, ele trebuie să aibă peste 26 de ani și să prezinte o trimitere de la medicul ginecolog/ oncolog sau de la medicul de familie.

Astfel, dacă îndeplinesc toate condițiile, ele vor putea beneficia de efectuarea unei testări Babeș Papanicolau în mediu lichid, în cuantum total de maximum 100 de lei (TVA inclus)/ beneficiară.

Proiectul se defășoară până pe data de 31 decembrie 2024, iar bugetul multianual este de 1.000.000 de lei (TVA inclus).

Criteriile de eligibitate pentru aplicarea în proiect se regăsesc la Articolul 5 din Reagulament, care poate fi accesat AICI, iar înscrierea de realizează prin intermediul platformei online accesibilă la același link, meniul „Înscriere în proiect”.

Te-ar putea interesa și:

Cookies