Bucureșteanca roz-Barbie vs tipu’ de la pază care ascultă manele “pe speaker” în STB. “Alo, domnu’, pune-ți căști, e 5 lei perechea la Cora!”

03 aug. 2023
779 afișări
Bucureșteanca roz-Barbie vs tipu’ de la pază care ascultă manele “pe speaker” în STB. “Alo, domnu’, pune-ți căști, e 5 lei perechea la Cora!”
Bucureșteanca roz-Barbie vs tipu’ de la pază care ascultă manele “pe speaker” în STB. “Alo, domnu’, pune-ți căști, e 5 lei perechea la Cora!” | Foto: Diana Popescu

Mistere, magie și revelații prin STB. Nu-i nevoie de ritualuri complicate, duse la bun sfârșit în miez de noapte, în adâncurile pădurii. Sunt suficiente câteva drumuri cu mijloacele de transport în comun din București.

🚌 Bărbatul e tuns zero, bărbos, îmbrăcat în negru și foarte tatuat. Urcă în autobuz fără să-și dezlipească ochii de pe ecranul telefonului. Își găsește un loc bun și continuă să urmărească filmulețul. La cum arată omul, te-ai aștepta să fie un tutorial din care să înveți tainele supraviețuirii în timpul unei erupții vulcanice. Ori măcar unul despre cum să-ți asamblezi singur o motocicletă, cu ce găsești prin casă. În mod cu totul bulversant, dinspre mobilul lui răzbate o voce suavă: „Azi vom pregăti cea mai delicioasă prăjitură. Avem nevoie de biscuiți, cacao, ouă, vanilie…”

ȘOC. N-apuci să-ți revii din uluială, fiindcă bărbatul coboară după doar două stații. Te-aștepți să-l vezi dând fuga la primul supermarket, să cumpere ingredientele din care va prepara desertul-minune. Din fericire, totul revine la normal, odată ce pășește în afara autobuzului: face cinci pași pe trotuar, apoi se așază în rând la o shaormerie.

🚌 Doi bărbați care par să fi venit de pe șantier schimbă impresii pe linia 226:

– Ia zi, cum te-ai descurcat azi?

– Mă enervează șapa aia, bre! Io o-ndrept, ea iese câșie! Io o-ndrept iar, ea tot câșioasă!

– Ia mai dă-o și-n mă-sa de șapă! Numa’ muncă și nervi… La țară, toate bune?

– S-a făcut vinetele în draci! Două roabe am cărat de la maică-mea! Și roșii, ardei, tot-tot! 

– Dacă ai ceva probleme, îmi zici, c-am făcut rost de-un antivirus d-ăla de nimicește orice dăunător.

– N-are, bre, dăunători, e sănătoase tun! Hai, te las, că mă dau jos aici, altfel e complicat, tre’ să traversez înapoi, să iau microbuzu’…

– Da’ și multă traversație ai!

🚌 Femeia cu pantaloni roz înflorați și cozoroc asortat se uită cu reproș către un alt călător. Bărbatul, cel mai probabil trecut de 60 de ani, poartă o cămașă inscripționată cu numele unei firme de pază și-un vultur (sau alt răpitor) zugrăvit în auriu. Omul ține în mână mobilul și ascultă manele la difuzorul telefonului. Are o față fericită, nu pare să-i pese că-n autobuz nu e aer condiționat.

– Domnu’, ascultați muzică la căști, că nu suntem obligați să ascultăm toți porcăria aia!

Omul își vede mai departe de treabă.

– Alo, domnu’, puneți-vă căști! E 5 lei o pereche de căști la Cora!

În cele din urmă, bărbatul catadicsește să se uite în direcția ei. Zâmbește relaxat și întreabă:

– Cu mine vorbești?

– Da, cu dumneavoastră! Nu sunt obligată să ascult o muzică care nu-mi place!

Bărbatul pare din ce în ce mai binedispus:

– Aoleu! Nu-ți place muzica deloc?

– Nu-mi place muzica aia pe care o ascultați, tare, în autobuz! Și vorbiți-mi cu „dumneavoastră”, că sunt o doamnă!

Netulburat, surâzător, melomanul o chestionează pe ton aproape tandru:

– Bine, da’ așa doamnă, cum sunteți, îmi zici și mie ce muzică-ți place?

Femeia pufnește, abandonează demersurile educative, se ridică de pe scaun și se-ntoarce, sfidător, cu spatele. Coboară la prima stație, luând cu ea secretul preferințelor muzicale.

Mai multe cronici STB, mai jos:

Cookies