Bucureșteancă amendată cu 2.000 de lei după ce a aruncat o pungă pe jos

12 mai 2021
238 Afișari
Bucureșteancă amendată cu 2.000 de lei după ce a aruncat o pungă pe jos

O femeie din Sectorul 3 a fost amendată cu 2.000 de lei după ce a aruncat o pungă pe jos. Deși tânăra a contestat decizia în instanță, amenda a fost menținută.

Amendată cu 2.000 de lei după ce a aruncat o pungă pe jos. Totul s-a întâmplat anul trecut după ce o tânără a fost surprinsă aruncând o pungă de hârtie de stradă. Ea a contestat decizia în instanță, dar judecătorii au menținut sancțiunea, argumentând că astfel de comportamente lezează estetica urbană a celui mai populat municipiu al țării, notează Libertatea.

Femeia a contestat în instanță amenda, invocând că polițiștii locali au ignorat un martor prezent la incident. Însă, în instanță, martorul respectiv a declarat că, de fapt, nu a văzut exact ce s-a întâmplat, el observând-o pe femeie când deja era lângă polițiști.

În urma administrării probelor, magistrații Judecătoriei Sectorului 3 au respins plângerea petentei, apreciind că sancțiunea aplicată a fost una justă, iar din probele administrate a rezultat că situația de fapt reținută de polițiști este conformă realității.

În motivarea hotărârii de respingere a plângerii contravenționale, judecătorii au subliniat necesitatea respectării regulilor minime privind activitatea de salubrizare, care implică un comportament diligent, pentru a fi păstrat un mediu urban sănătos și estetic.

Instanța a subliniat și faptul că femeia în cauză nu conștientizează importanța salubrizării orașului și faptul că fiecare cetățean contribuie la imaginea Bucureștiului și nu are reprezentarea gravității faptei sale.

 

 

 

Cookies