ÎN BUCUREȘTI

Bucureșteancă amendată cu 2.000 de lei după ce a aruncat o pungă pe jos

O femeie din Sectorul 3 a fost amendată cu 2.000 de lei după ce a aruncat o pungă pe jos. Deși tânăra a contestat decizia în instanță, amenda a fost menținută.

Amendată cu 2.000 de lei după ce a aruncat o pungă pe jos. Totul s-a întâmplat anul trecut după ce o tânără a fost surprinsă aruncând o pungă de hârtie de stradă. Ea a contestat decizia în instanță, dar judecătorii au menținut sancțiunea, argumentând că astfel de comportamente lezează estetica urbană a celui mai populat municipiu al țării, notează Libertatea.

Femeia a contestat în instanță amenda, invocând că polițiștii locali au ignorat un martor prezent la incident. Însă, în instanță, martorul respectiv a declarat că, de fapt, nu a văzut exact ce s-a întâmplat, el observând-o pe femeie când deja era lângă polițiști.

În urma administrării probelor, magistrații Judecătoriei Sectorului 3 au respins plângerea petentei, apreciind că sancțiunea aplicată a fost una justă, iar din probele administrate a rezultat că situația de fapt reținută de polițiști este conformă realității.

În motivarea hotărârii de respingere a plângerii contravenționale, judecătorii au subliniat necesitatea respectării regulilor minime privind activitatea de salubrizare, care implică un comportament diligent, pentru a fi păstrat un mediu urban sănătos și estetic.

Instanța a subliniat și faptul că femeia în cauză nu conștientizează importanța salubrizării orașului și faptul că fiecare cetățean contribuie la imaginea Bucureștiului și nu are reprezentarea gravității faptei sale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button