Bucureştean, prins cu 215 km/oră pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti

de:
25 aug. 2012
0 afișări
Bucureştean, prins cu 215 km/oră pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Autostrăzi, tânărul a fost reperat de radar la kilometrul 21, pe teritoriul judeţului Ilfov, fiind oprit la kilometrul 65, în zona Bărcăneşti la unul din filtrele rutiere instituite pe A3. Şoferul, aflat la volanul unui autoturism Golf 5 GTI, care se îndrepta spre Valea Prahovei cu familia, îşi reprimise carnetul de la Poliţie în data de 3 august, după ce acesta îi fusese ridicat tot pentru viteză excesivă.

„Tânărul era la volanul unui bolid, o maşină sport, cu mulţi cai putere, şi a ignorat faptul că pe autostradă sunt montate panouri care indică restritia de 100 de kilometri la oră. I-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile şi a fost sancţionat cu 630 de lei. Este record absolut de viteză pe autostrada Bucureşti – Ploieşti, a fost înregistrat de radar cu 215 kilometri la oră”, a declarat şeful Poliţiei Autostrăzi, comisar şef Emilian Buican, potrivit Mediafax.

Ulterior, alt conducător auto a fost reperat cu cu 192 de kilometri la oră. Acţiunea s-a desfăşurat timp de patru ore pe A 3 Bucureşti – Ploieşti, unde au fost amplasate trei aparate radar, dintre care unul cu laser, aşezate în cascadă.

La acţiunea de vineri după-amiază, poliţiştii au depistat, în patru ore, 47 de abateri la regimul rutier, dintre care 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost retrase cinci certificate de înmatriculare pentru diferite nereguli tehnice.

Cookies